Hulzense Boys zaterdag voor de beker tegen FC Winterswijk

Zaterdag speelt het eerste elftal van Hulzense Boys het bekerduel tegen FC Winterswijk. Op Sportpark Smidserve in Hulsen staat daarmee een heuse bekerkraker op het programma. Het betreft hier de 1/16 finale van het bekertoernooi van de KNVB District Oost. De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de volgende ronde, de verliezer is uitgeschakeld.

FC Winterswijk is een fusieclub die uitkomt in de eerste klasse van het zondagvoetbal. In deze klasse neemt de ploeg de twaalfde plaats in, maar de onderlinge verschillen in deze klasse zijn klein en de ploeg liet in de winterstop zien over een goede ploeg te beschikken. Hoofdklasser Excelsior’31 werd knap op een gelijkspel gehouden. FC Winterswijk heeft inmiddels de grens van 1500 leden gepasseerd en hoort daarmee bij de 15 grootste clubs van Nederland. De ploeg wist voor de winterstop de bekerpoule te overleven en schakelde in de knock-outfase Mariënveld en BVV Borne uit.

Hulzense Boys heeft deze bekerronde bereikt door de loodzware poule met Tubantia, Achilles’12 en SVZW te overleven. In de volgende ronde werd Turkse Kracht verslagen en vervolgens werd eersteklasser KHC na strafschoppen aan de kant gezet.

Het belooft aanstaande zaterdag dus een spannende wedstrijd te worden. De winnaar van het treffen plaatst zich bij de laatste 8 ploegen van het bekertoernooi, waarin de winnaar van de wedstrijd Olympia’28 – Colmschate’33 de volgende tegenstander zal zijn. Wie zich bij de beste 8 ploegen van deze bekereditie zal scharen, dat zullen we zaterdag rond 19.00 uur weten. Mocht de wedstrijd in een gelijkspel eindigen, dan volgen er direct strafschoppen en dus geen verlenging. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 17.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer