John Stegeman en Heracles Almelo na dit seizoen uit elkaar

John Stegeman en Heracles Almelo nemen na afloop van het huidige voetbalseizoen afscheid van elkaar. Dat zijn beide partijen overeengekomen. Daarmee komt er in mei van dit jaar een einde aan vier seizoenen hoofdtrainerschap van Stegeman bij Heracles Almelo.

“In goede harmonie hebben we besloten beiden na dit seizoen een andere weg in te slaan”, vertelt algemeen directeur Rob Toussaint. “We zijn John Stegeman zeer dankbaar voor zijn inzet voor de club. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van de afgelopen jaren. Hij wist de club in een moeilijk seizoen rechtstreeks te behouden voor de Eredivisie en bereikte in 2016 Europees voetbal.”

Trainer John Stegeman: “Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin bij de club. Ondanks dat denk ik dat het na bijna vier jaar hoofdtrainerschap voor beide partijen goed is om na dit seizoen verder te kijken. Samen met de overige leden van de staf en de spelersgroep ga ik er alles aan doen om het huidige seizoen succesvol af te sluiten. Ik blijf de club altijd dankbaar dat ik de kans en het vertrouwen heb gekregen om mijzelf als hoofdtrainer te bewijzen.”

Toussaint: “We hebben het volste vertrouwen in een positief vervolg van het huidige seizoen. Daarnaast zullen wij op korte termijn invulling geven aan het hoofdtrainerschap voor het komende seizoen.”

In de zomer van 2008 werd Stegeman als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf. Sinds september 2014 staat Stegeman als hoofdtrainer voor de groep. Onder zijn leiding speelde Heracles Almelo tot op heden 139 officiële wedstrijden. Daarvan werden er 54 gewonnen.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer