KOSC verliest door eigen fouten en het niet benutten van kansen

Suryoye Mediterraneo won met 3-0 van KOSC en gelet op de ranglijst lijkt dat een reguliere uitslag. Wie de wedstrijd echter gezien heeft weet ook dat de verschillen tussen beide elftallen in deze wedstrijd klein waren. Tot aan het eerste doelpunt van de Enschedese ploeg was Suryoye eigenlijk geen moment gevaarlijk geweest. KOSC daarentegen had zeker drie tot vier hele en halve mogelijkheden om de score te openen, maar liet dat na. In de 35e minuut mocht Suryoye speler Markos Sayilik een vrije trap nemen en liet de bal stuiteren voor de vergeefs inkomende KOSC keeper Ralph Muller. De bal vloog tegen de touwen en daarmee werd de thuisploeg op dat moment op een onterechte achterstand gezet.

Ook de tweede goal, vlak voor rust, had met wat adequater ingrijpen van de KOSC verdediging voorkomen kunnen worden. Opnieuw was het een vrije trap, die de basis legde voor deze treffer. Een hoge bal werd met de borst door een Suryoye speler gecontroleerd en klaargelegd voor een medespeler, die op rechts kon doorbreken. Zijn schot werd nog knap met een reflex uit het doel gehouden door Ralph Muller. De bal belandde op de lat en waar de KOSC verdedigers stonden toe te kijken was het Chris Cizek, die de bal knap volleerde en de 2-0 liet aantekenen.

Twee goals, eigenlijk uit het niets, terwijl KOSC met schiet – en kopkansen voor Stijn Brunninkhuis en Wouter Engbers de ban had kunnen breken. In die fase was het ook Rogier Busscher, die regelmatig zijn man voorbij snelde en de nodige assists wist te geven, maar ook deze bleken niet voldoende om een bevrijdende goal te maken. Wouter Engbers probeerde het met een lob, maar een knal van afstand had misschien meer succes gehad en zo waren er nog een aantal momenten dat de thuisploeg verzuimde om efficiënt en met daadkracht de trekker over te halen. Suryoye speelde het wel slim uit en daarnaast voetbalde de ploeg van oud KOSC trainer Walter Weghorst wat makkelijker dan het Ootmarsumse elftal.

 

In de tweede helft had KOSC na goed voorbereidend werk van Stijn Brunninkhuis de 2-1 voor het inschieten, maar Wouter Engbers joeg de bal over. Ook daarna waren er weer mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het geluk en de kwaliteit ontbrak om tegen deze tegenstander de bakens te verzetten. Suryoye loerde op de counter en kende daardoor ook de nodige kansen, maar de ploeg verzuimde om de score verder uit te bouwen. Dat was trouwens ook wel weer de verdienste van de laatste linie waar Timo Bonke, Hugo Kotterman, Stijn Bruns en Coen Vennegoor regelmatig goed ingrepen. Ook Ralph Muller herstelde zich goed door de nodige ballen te stoppen.

Toch ging de KOSC goalie in de fout bij de derde goal. Een fantastische trap van Suryoye keeper Bart Reinds belandde op recht bij Diego van der Weiden, die de bal knap aannam en niet alleen zijn direct tegenstander, maar ook de ver uitgekomen Ralph Muller te grazen nam en de bal vervolgens loepzuiver in de goal schoot. Het was de definitieve beslissing en ook karakteristiek voor deze wedstrijd, want Suryoye wist uit dergelijke momenten hun kansen te creëren en te benutten. Dat lukte KOSC deze middag niet en dus bleef het met lege handen achter.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer