Maikel Boelema: “Ik ben een voetballer met veel loopvermogen, snelheid en diepgang”

Wie is Maikel Boelema?

Ik ben 27 jaar oud en woonachtig met mijn gezin, gehuwd met Britt en we hebben inmiddels 2 kindjes samen, Thyz en Lyz, in Enschede. In 2013 heb ik mijn HBO diploma behaald en op dit moment ben ik werkzaam als Marketeer. Verder houd ik naast voetbal ook van diverse andere sporten en ga ik graag op reis, voornamelijk naar Amerika.

Wie is je favoriete voetbalclub?

FC Twente.

Wat is je favoriete positie?

Rechtsback.

Wat vind je van je transfer naar HSC’21?

Ik vind het een mooi compliment dat ik voor een club als HSC’21 mag gaan spelen. Het is één van de grootste clubs in de regio en het is niet iedereen gegeven om op dit niveau te mogen spelen. Voor mijzelf is het loon naar hard werken. In december 2016 ben ik geopereerd aan mijn knie waardoor ik 7 maanden niet heb kunnen voetballen. Dat ik nu deze mooie stap mag maken is de kroon op het werk dat ik heb verricht om zo sterk mogelijk terug te komen.

Met wat voor gevoel ga je weg bij Sportclub Enschede?

Met een positief en goed gevoel. De jongens uit mijn team en de mensen binnen de club gunnen mij deze stap van harte. Hopelijk kunnen we dit seizoen nog een prijs pakken in de vorm van een periodetitel, dat zou dan helemaal een mooi afscheid zijn.

Hoe ga je je voorbereiden op je stap naar HSC’21?

We zullen vanuit de club wel een trainingsschema meekrijgen om de zomer mee door te komen. De voorbereiding begint echter wel vroeg (medio juni al), dit is vlak na de reguliere competitie, dus op conditioneel vlak hoef ik dan niet veel te doen. Wel wil ik fysiek wat sterker worden, daar ga ik de komende maanden dan ook mee aan de slag.

Wat voor soort voetballer ben je en hoe kun jij je als voetballer onderscheiden met andere spelers?

Ik ben een voetballer met veel loopvermogen, snelheid en diepgang. Hierdoor kom ik als rechtsback vaak op de helft van de tegenstander en kom ik vaak in de positie om een voorzet af te geven. Je kunt mij eigenlijk omschrijven als de “moderne back” zoals ze dat zo mooi noemen. Niet alleen verdedigend je mannetje staan, maar ook aanvallend je steentje bijdragen. Op die manier kan ik mij onderscheiden denk ik.

 

Wie is je idool?

Vroeger was ik fan van Rafael van der Vaart, het is jammer dat hij nooit het maximale uit zijn carrière heeft weten te halen. Als ik kijk naar spelers die net als ik rechtsback zijn, dan vind ik Dani Alves en Kyle Walker van Manchester City topspelers.

Met sc Enschede speel je 3e klasse. Volgend jaar speel je met HSC’21 3e divisie. Wat verwacht je wat het grootste verschil gaat worden, naast het hogere niveau?

De intensiteit op de trainingen, kwaliteit van de tegenstanders en het verwachtingspatroon.
Ik denk dat dit allemaal inherent is aan het hogere niveau. Het zal vooral een hele mooie uitdaging en ervaring worden en het is tevens een mooie kans om mijzelf te bewijzen op 3e divisie niveau.

Op het moment sta je met sc Enschede 4e van de 14. Tevreden?

Ik denk dat we dichter tegen de top twee (Barbaros en Suryoye) hadden kunnen en moeten staan. We hebben gedurende het seizoen een aantal onnodige punten laten liggen. We moeten ons nu focussen op de derde plaats, welke aan het eind recht geeft op een vervangende periode, of op de derde en laatste periode in de competitie. De doelstelling voor dit seizoen was een periodetitel pakken en we hebben dit nog allemaal in eigen hand.

Wat hoop je te bereiken in het voetbal?

Ik ben niet de jongste meer, de stap naar HSC’21 is al een hoogtepunt in mijn voetbalcarrière. Als ik kijk naar de korte termijn, dan hoop ik natuurlijk dat ik mijzelf zo snel mogelijk in de basis speel van HSC’21. Op de langere termijn heb ik niet echt een doel.

Is er één bepaalde wedstrijd die voor jou speciale herinneringen oproept?

De wedstrijd tegen DOS’37 met Sparta Enschede. Na een knotsgekke tweede seizoenshelft waarin we met Sparta eerst dé gedoodverfde degradatiekandidaat waren, pakten we in deze wedstrijd de periodetitel voor promotie naar de hoofdklasse. In deze wedstrijd had DOS’37 genoeg aan 1 punt voor de titel en ook wij hadden toen genoeg aan 1 punt voor de periodetitel. Zoals iedereen al verwachtte eindigde deze wedstrijd in, hoe kan het ook anders, een 1-1 gelijkspel. Na die tijd hebben we nog een mooi feestje gevierd in de kantine.

Wat vind je nou zo leuk aan voetbal?

Dat je samen met je team toewerkt naar de wedstrijden op zondag om dan zo goed mogelijk te presteren. Naast het sportieve gedeelte is de 3e helft ook zeker belangrijk, even het voetbal loslaten en een beetje ouwehoeren.

Heb je een leuke anekdote die je met ons wilt delen?

“Om te kiezen, moet je keuzes maken”

Moeten elektronische hulpmiddelen in het voetbal ingevoerd worden?

Tegenwoordig staat er zoveel geld op het spel in de voetballerij, dat je er haast niet omheen kunt. Maar als het dan ingevoerd wordt, moet het wel bij iedere wedstrijd gebeuren en niet zoals vorig jaar. Toen Feijenoord er enorme voordeel van had toen Jeroen Zoet de bal naar zich toehaalde op de doellijn en de technologie aangaf dat het een doelpunt was. Als er in die wedstrijd geen technologie aanwezig was, was Feijenoord geen kampioen geworden.

Wie zijn je grootste fans?

Mijn vrouw, mijn kinderen en mijn (schoon)ouders. Ze komen zo vaak als mogelijk kijken bij mijn wedstrijden. Dit zal volgend jaar bij verre uitwedstrijden wel wat lastiger worden, maar ik weet zeker dat ze er bij thuiswedstrijden bij zullen zijn.

Wat voor een tip zou je een beginnend voetballer geven om hetzelfde te bereiken wat jij nu hebt bereikt en nog gaat bereiken?

Plezier hebben en elke training er alles aan doen om beter te worden.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Een mooi initiatief! Zo kom je op een leuke manier meer te weten over diverse sporters in de regio.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer