Matig FC Twente verliest van sc Heerenveen

FC Twente heeft zaterdagavond ook in Heerenveen tegen sc Heerenveen niet kunnen winnen. In een matig duel bleven de drie punten door een 1-0 nederlaag in Friesland. De thuisclub was met name in de eerste helft de bovenliggende partij maar echt gevaarlijk werd men niet. Alleen Arber Zeneli was af en toe gevaarlijk maar dan vond hij altijd de goed keepende Joël Drommel (foto) op zijn weg. De voorwaartsen van de ploeg van Gertjan Verbeek kwamen niet verder dan enkele speldenprikjes maar daarvan lag doelman Martin Hansen niet wakker. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de rust met 0-0 werd bereikt.

In de tweede helft hield FC Twente probleemloos lang stand, maar uit een dood spelmoment na 66 minuten spelen, ging het toch mis. Een gemakkelijk gegeven vrije schop, genomen door Zeneli, werd door Daniel Hoegh achter doelman Drommel gekopt.

Daarna probeerde FC Twente nog wel de bakens te verzetten, kwamen meer in balbezit, maar op het beslissende moment werd de trekker niet overgehaald. Gertjan Verbeek zou later verklaren dat meer dan een gelijk spel er niet in had gezeten en was ook wel verdiend geweest, maar het mocht helaas niet zo zijn. FC Twente blijft voorlopig zestiende met zestien punten, één meer dan Roda JC dat zondag op bezoek moet bij AZ de tegenstander van komende woensdag voor FC Twente in de Grolsch Veste. Daarna wacht Ajax.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer