NEO speelt onnodig 0-0 bij Saasveldia

Elk jaar is het bij veel ploegen weer passen en meten rond de voorjaarsvakantie. Zo ook bij NEO 1 en 2, waar een erg groot aantal mensen afwezig was. Basisspelers Bas Smits en Wout Deterd waren afwezig en tot overmaat van ramp bleek Mauro Lohuis niet fit en kon aanvoerder Robin Oude Kamphuis ook slechts een uur spelen. Onder winterse omstandigheden met veel wind maakten Saasveldia en NEO er geen hoogstaande pot van. NEO kreeg gedurende de hele wedstrijd veruit de beste kansen, maar moest knarsetandend toezien hoe de gastheren de 0-0 over de streep trokken.

In de eerste twintig minuten kreeg NEO vier uitgelezen mogelijkheden om te scoren. Nadat Ron Spoler na een minuut of acht voorlangs schoot viel de 0-1 een minuut later bijna. De bij vlagen ongrijpbare Stijn Baars bediende Twan Weghorst die achter zijn standbeen leek te scoren. Te bal verloor echter net teveel vaart, waardoor het gevaar kon worden geneutraliseerd.

Dezelfde Weghorst had na een kleine twintig minuten een prachtige actie in huis die helaas op de voeten van doelman Vervoorn strandde. De rebound leek een prooi voor Ron Spoler, die echter ook op de goalie stuitte.

Saasveldia had haar beste spelers in de defensie en op het middenveld lopen en was aanvallend vrij machteloos. Wat lange ballen en hoekschoppen werden dan wel dreigend, maar Bob Peterman hoefde nauwelijks in actie te komen.

NEO had voor de thee nog twee kansen. Eerst werd in een scrimmage de bal van de lijn gehaald en op slag van rust bediende Twan Weghorst Tim Bijker die de bal echter op het dak van Bruins schoot.

Na de pauze speelde NEO niet goed, maar was wel veruit de bovenliggende partij. Saasveldia kreeg zelfs maar één kans. Wel een grote, want de goede invaller Zwerus bezorgde de bal bijna bij Sjors Kenkhuis die bij de tweede paal echter een teenlengte te kort kwam.

Nadat Tim Bijker na een mooie aanval met een hard schot op Vervoorn stuitte draaide NEO in het laatste kwartier de duimschroeven aan en had het moeten scoren. Twan Weghorst kopten na een voorzet van de sterk spelende Jochem Stam op de lat en schoot vlak daarna snoeihard nipt naast. Ook Steven Zonder was nog dicht bij een goal, maar de verdediger schoot diagonaal rakelings over.

Het bleef echter bij een aantal hachelijke situaties in het strafschopgebied, maar de verlossende treffer viel niet. Een treffer die dik verdiend zou zijn geweest, maar NEO’s manco, te weinig rendement uit de gecreëerde kansen halen, kwam helaas weer boven drijven.

Volgende week gaat NEO weer op reis. Op het Hulsbeek is vv Oldenzaal de tegenstander.