Olympische Koorts!

Nog een paar dagen en dan is het zover. De Olympische Spelen van 2018 in Peyonnn….Piang…… Pyeongnc….. Puong……..Pyeongchang! Dat is ‘m! Tegen de tijd dat ik deze naam fatsoenlijk kan uitspreken zijn de Spelen allang weer voorbij,  maar dat terzijde. In het Zuid-Koreaanse Pyeongchang komen vanaf aanstaande vrijdag de beste atleten ter wereld samen om te strijden met elkaar. Voor velen onder hen is het winnen van een EK of WK mooi, maar is Olympisch kampioen worden in hun discipline het hoogst haalbare.

Of ik ga kijken? Nou en of! Ik ben sowieso gek op sport, maar het volgen van een dergelijk evenement vind ik echt supergaaf! Uiteraard zit ik op het puntje van m’n stoel als er Nederlandse atleten aan het werk zijn. Van schansspringen tot aan kunstschaatsen en van bobsleeën tot ijshockey. Met uitzondering van curling (wat mij betreft het darten onder wintersportliefhebbers) volg ik alle verschillende sporten zo veel mogelijk. En ja. Voor de gemiddelde Nederlander zal het balen zijn dat er veel overdag wordt gesport. De meesten van u zijn dan gewoon aan het werk. Zo wordt er bijvoorbeeld s’ ochtends en rond het middaguur veel geschaatst. Echter zijn dat voor mij mijn vrije uren. Dus ik beloof u dat ik extra hard zal zitten schreeuwen voor de buis.

Dan werd er deze week ook nog bekend dat Ronald Koeman de nieuwe bondscoach van het Nederlands Voetbalelftal is geworden. Goede keuze, lijkt mij. Één van de zaken waar Ronald aan wil gaan werken is discipline. En dat lijkt mij een heel goed plan. Onze jongens mogen wel iets trotser zijn, dat ze in het oranje ons land mogen vertegenwoordigen. Ik stel daarom voor dat Ronald aankomende week zijn voorselectie bekend maakt en meteen een week op trainingskamp gaat. En dan wel naar Pyeongchang. Om daar in de verschillende stadions te kijken naar onze Nederlandse toppers. Want buiten onze Nederlandse voetbalheren om, zijn er gelukkig nog heel veel atleten die met trots voor ons land uitkomen. Uiteraard voor persoonlijk succes. Daar hebben ze immers heel hard voor getraind. Maar wel met de kleuren van ons land. Want in het pak van je vaderland kun je net ietsje meer. En dan mag Ronald zeggen. Zie je ze zwoegen? En zie je dat? Die gouden plak? En luister eens. Dat is het Wilhelmus. Die wordt hier ná de wedstrijd afgespeeld i.p.v. ervoor. Weet je waarom? Omdat ‘we’ hebben gewonnen! En ik zing uit volle borst mee………..

Foto: Visschedijk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer