Opnieuw succesvol turnweekend voor A-Selectie Fysion

Zaterdag 10 februari was de A-Selectie op twee verschillende wedstrijden. In Wierden werd er gestreden om een plek in de regiofinale van de 4e divisie. In Doetinchem de strijd voor de doorstroming naar de landelijke wedstrijden 3e divisie. Indy Meijerink (instap N3) begon met trainster Nienke Ekelenkamp al vroeg in Doetinchem. Indy heeft dit seizoen al meerdere keren geproefd van het podium tijdens de regiowedstrijden. Nu kwam in Doetinchem ook de andere regio erbij, vaak een sterk deelnemersveld. Indy wist zich weer prima staande te houden tussen al  het turngeweld. Indy was goed coachbaar en laat hier grote stappen in zien. Een keer te vroeg verliet ze de balk maar met een 5e plek heeft ze zich ruim geplaatst voor de ½ finale NK turnen.

In Wierden begon trainer Mirko Heuver in het middagprogramma met senior turnsters Marijn Piksen en Frederiek Rauwenhorst. Marijn en Frederiek hebben veel blessureleed gehad afgelopen periode en waren blij dat ze toch deze wedstrijd konden turnen. Maar de doorstroming was erg minimaal, er zouden maar 5 turnsters doorstromen van de 18 deelnemers. Marijn turnde een foutloze wedstrijd en kreeg hiermee dik verdiend het zilver omgehangen en plaats zich hiermee voor de regiofinale. Frederiek maakte net te veel foutjes en werd net 6e en daarmee de eerste onder de streep voor de doorstroming.

Trainster Manon Snellink sloot in Doetinchem de dag af met turnster Tara Landman, junior 3e divisie. Tara had vandaag niet helemaal haar dag en maakte net te veel foutjes op balk en brug. Maar ze sloot haar wedstrijd af met een prachtige vloeroefening de werd beloond met een 15e plek van de 48 turnsters. Voor Tara was dit seizoen de concurrentie te sterk en plaatst zich helaas niet voor de landelijke wedstrijden en kan zich gaan richten op volgend seizoen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer