Presentatie Jeugdopleidingsplan TVC ’28 2018-2022

Afgelopen woensdagavond vond in de kantine van voetbalvereniging TVC ’28 de presentatie plaats van het nieuwe jeugdopleidingsplan voor TVC ’28 voor de periode 2018-2022. De avond werd geopend door Rolf Dijkkamp, voorzitter van de TC van TVC ’28, die aangaf een trots man te zijn, dat vanavond het nieuwe jeugdopleidingsplan met als titel “TVC ’28 Jeugdopleiding als talentenfabriek en sociaal bindmiddel” zal worden gepresenteerd.

De beide inleiders Stefan Huiskes en Kelvin Stopel, tevens de schrijvers van het opleidingsplan, gaven aan, anderhalf jaar geleden te zijn gevraagd om het bestaande opleidingsplan te herschrijven. De aanleiding hiervan was, om binnen de jeugdopleiding een duidelijke visie en structuur te krijgen in het opleiden van spelers en waarop zowel spelers als trainers kunnen worden beoordeeld. Daarnaast waren er nog een aantal redenen voor het schrijven van het plan:

  • Geen duidelijke “TVC ’28-voetbalidentiteit”
  • Een meeting met de “harde kern van trainers” die een tijd geleden was georganiseerd. Daarin kwamen een aantal duidelijke “pijnpunten” naar voren. Voorbeelden: geen duidelijke verdeling wie wat doet binnen de technische commissie, geen duidelijke visie voor het opleiden van spelers en beoordelen van trainers.
  • Stimuleren en waarborgen kwaliteit en betrokkenheid recreatieve teams
  • Kwaliteitsverbetering binnen de TVC ’28-jeugdopleiding
  • “TVC ’28, De volgende fase”.

Een aantal punten die onder andere aan de orde kwamen: veranderende wedstrijdvormen met kleinere speelvelden bij de jeugdteams onder -12, de invoering van een spelerspaspoort om de ontwikkeling van spelers te volgen, een camerasysteem voor betere wedstrijdanalyse, het gebruik van de VTON-app met digitale oefenstof.

De bedoeling is om vanaf het seizoen 2018-2019 met de implementatie van het opleidingsplan te starten. Vervolgens werd het woord gegeven aan Rob Boudrie, hoofd prestatie en ontwikkeling van de voetbalacademie van FC Twente, die in het kort zijn mening gaf over het opleidingsplan en de aanwezigen een inkijk gaf in het Voetballeerplan Voetbalacademie FC Twente 2017-2020.

Hij benadrukte het grote belang van de goede opleiding van jeugdspelers bij de amateurverenigingen, waar FC Twente ook de vruchten van kan plukken. Hij juichte een avond als deze dan ook toe en wees op het feit, dat goede trainers de basis vormen voor talentontwikkeling. Het was een uitstekende presentatie, als onderdeel van het proces “TVC ’28, De volgende fase”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer