Roller Derby for Beginners

Iets anders uitproberen qua sport? Houd je van snelheid en tactiek? Schrikken rolschaatsen niet af? Probeer dan eens roller derby: een contactsport op rolschaatsen. Op dinsdag 13 & 20 maart organiseert Roller Derby Twente introductie trainingen voor iedereen die benieuwd is wat roller derby inhoudt. Het team is op zoek naar skaters en scheidsrechters. Skate ervaring is niet nodig: tijdens de eerste weken als ‘fresh meat’ leer je de basisbeginselen. Ook voor de benodigde rolschaatsen en bescherming wordt gezorgd: deze zijn voor €5 van de vereniging te huren.

Open trainingen:
Datum:  13 & 20 maart 2018
Tijd:       18.30
Locatie: Sporthal De Brug, Schipholtstraat 45 in Glanerbrug

Aanmelden: freshmeat@rollerderbytwente.nl (onder vermelding van schoen- & kledingmaat). Al enige skate ervaring? Dan is het ook mogelijk om buiten deze open trainingen een keer mee te doen.

Wat is roller derby?

Roller derby is een full-contact race die gespeeld wordt op een ovale baan met old-school rolschaatsen. De sport komt oorspronkelijk uit Amerika en is qua contact vergelijkbaar met ijshockey. Roller derby
wordt vooral beoefend door vrouwen en het is momenteel één van de snelst groeiende sporten ter wereld.

Hoe werkt het?

Twee skaters, de jammers, één van elk team racen tegen elkaar (te herkennen aan de ster op de helm). Elk team plaatst vier andere skaters (de blockers) om de jammer van de tegenstander tegen te houden en hun eigen jammer door de groep (pack) van blockers te helpen. De blockers van elk team gebruiken hiervoor lichaamscontact, strategische positionering en andere tactieken. Bepaalde manieren van lichaamscontact en andere acties zijn overtredingen (penalties). De scheidsrechters zien erop toe dat de regels nageleefd worden en skaters die overtredingen begaan moeten tijd in de penalty box doorbrengen. Voor elke tegenstander die de jammer passeert krijgt ze één punt.

Foto: Mike Nicolaassen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer