Scorebord op Het Lageveld te klein voor monsterzege SVZW: 10-0

Een ongekende uitslag zaterdagmiddag voor SVZW: nooit eerder werd in competitieverband met 10-0 gewonnen. En het was FC Zutphen dat daarvan het slachtoffer werd, de nummer laatst op de ranglijst. Al in de beginfase werd duidelijk hoe de hazen zouden gaan lopen, de thuisploeg wilde zich revancheren voor de afstraffing door WHC een week geleden en ging vol in de aanval. In die eerste zes minuten waren er al scoringskansen voor Tom Hegeman en Deniz Sahbaz, maar beide scoorden niet. In de 10e minuut was het wel raak, toen Lars Kamperman Leferink de 1-0 aantekende of was het toch een eigen doelpunt van de Zutphenaren?

In de 13e minuut ontsnapte Hidde Ruessink aan rood na een tackle op Karlo Borghuis, welke laatste daardoor gelukkig niet geblesseerd raakte. Scheidsrechter De Boer liet het bij een gele kaart in een overigens sportieve wedstrijd. In de 15e minuut zowaar een grote kans voor de gasten op de gelijkmaker, Joshua Palm zag zijn inzet voorlangs rollen. Vervolgens schoten Deniz Sahbaz in het zijnet en Tom Hegeman naast en kwam Yessin Maskoul een fractie te laat om de 2-0 binnen te tikken. Diezelfde Maskoul haalde in de 27e minuut uit, maar in een reflex redde Zutphen doelman Marijn Sangers zijn ploeg. Dat deed aan de andere kant ook SVZW sluitpost Jens Veldwachter op het schot van Joshua Palm. Het publiek moest ondanks het overwicht tot de 32e minuut wachten op de 2-0, die er via een mooi opgezet een-tweetje tussen Yessin Maskoul en Ferdi ter Avest toch kwam. Nog geen minuut later bijna de 3-0 door Tom Hegeman en Ferdi ter Avest, het feestje ging dit keer niet door. Een enorme kans kreeg John Lubbers in de 34e minuut, van schrik schoot hij naast. In diezelfde minuut moest bij Zutphen Muhammed Kaya er geblesseerd vanaf, Rens Bleumink werd zijn vervanger. Op slag van rust dan noteerde Deniz Sahbaz de 3-0 op het scorebord, tevens de verdiende ruststand.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust Dries Buimer licht geblesseerd in de kleedkamers achtergelaten ten faveure van Robin de Jong en twee minuten later scoorde Deniz Sahbaz de 4-0 uit een prima voorzet van de voet van Yessin Maskoul. Ferdi ter Avest mikte even later te hoog en maakte dat in de 49e minuut helemaal goed door de 5-0 aan te tekenen, na aangeven van Deniz Sahbaz. Een dolle fase volgde nu: Tom Hegeman knalde op de paal, maar ook hij herstelde dat door in de 51e minuut de 6-0 raak te koppen! Een wonderschone actie van Yessin Maskoul werd niet met een doelpunt beloond, ook dit keer stond de paal in de weg. Het moge duidelijk zijn: SVZW was heer en meester over het onthutsend zwakke FC Zutphen en wisselde Philip Agteres Burak Busat voor Sten Knol in de 60e minuut.

Daarna volgden nog wissels bij Zutphen (Arslan Mehmet eraf, Tarkan Polak in) en SVZW (Sahbaz uit, Maarten Jansen in) en kreeg Joshua Palm aan Zutphen zijde zowaar een grote kans maar prikte naast. Invaller Maarten Jansen vergat in de 64e minuut te scoren en dat deed Yessin Maskoul even later niet, hij tekende voor de 7-0. En dan het slotakkoord dat er zijn mocht: Ferdi ter Avest geselde de lat in de 72e minuut, gevolgd door Tom Hegeman die dat nog eens dunnetjes over deed en toen volgde de Maarten Jansen show: met nog een kwartier te gaan kopte hij in de 75e minuut de 8-0 binnen, drie minuten later schoot hij de 9-0 erin en in de 82e minuut scoorde hij beheerst de 10-0, een pure hattrick van het zuiverste water! Die 10 paste niet meer op het scorebord en de scheids maakte na 90 minuten en geen seconde langer een eind aan het lijden van de bezoekers uit Zutphen.

Komende donderdagavond speelt SVZW de bekerwedstrijd tegen Bon Boys in Haaksbergen, dan volgt het carnavalsweekend en op 17 februari volgt dan de kraker tegen koploper Flevo Boys thuis op Het Lageveld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer