Serieuze problemen voor DOS’37 na opnieuw verlies

Onder prachtige omstandigheden – wat na afloop het enige positieve van de middag was – heeft DOS’37 zichzelf een enorm slechte dienst bewezen, door op sportpark Mheenzicht van de lokale vv Hierden te verliezen, met 3-2. Hierden, dat deze week trainer Peter Epe op non-actief stelde en nu werd geleid door interim-trainer en clubman Henk Timmer, was vanaf het begin van de wedstrijd de fellere partij en had duidelijk maar één doel en dat was om deze middag de punten in Hierden te houden, in deze belangrijke 3-punten wedstrijd.

In een rommelige eerste helft, die misschien wel indicatief was voor de posities van beide ploegen op de ranglijst, waren maar weinig hoogtepunten te noteren. In de 28e minuut, na één van de weinig goede aanvallen over rechts van Maarten Smit, die overigens veel te weinig gezocht werd, heeft Danny Oude Lashof een kans, maar helaas raakt hij hierbij geblesseerd. Danny probeert nog wel door te gaan, maar moet zich uiteindelijk in de 40e minuut laten vervangen door Marc Meier. Nadat Julian Bakker in de 33e minuut nog redding bracht, scoort Hierden in de 36e minuut dan toch de 1-0 en met deze stand wordt ook de rust bereikt.

Na rust start DOS wel wat feller, dit resulteert in de 50e minuut in een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. Jochem Oude Booijink eist deze op en met een fraaie harde pegel schiet hij de bal binnen en brengt de stand op 1-1. Deze stand blijft welgeteld 1 minuut op het scorebord staan…! Door slecht verdedigen van Koebrugge, die op de voor hem ongebruikelijke plek van linksback stond, kan Hierden de 2-1 scoren en kan DOS opnieuw beginnen. DOS hanteert voornamelijk de lange bal op spits van der Velden, maar kan weinig gevaar stichten tegen het fellere Hierden. I

n de 79e minuut valt dan toch de 2-2. Na een voorzet van Nick Wennink toucheert Marc Meier de bal met zijn hoofd en brengt DOS weer langszij. Op dat moment hoopten de meegereisde DOS-supporters dat DOS door zou drukken, om zo toch nog de punten mee te nemen naar Vriezenveen. Niets is echter minder waar, wederom door slecht verdedigen geeft DOS de voorsprong in de 82e minuut, alwèèr uit handen en daarmee wordt de eindstand bereikt.

 

Na 3 nederlagen op rij tegen directe concurrenten en met op het programma 3 loodzware wedstrijden tegen respectievelijk: Nunspeet, DETO en WHC, moet er wat gebeuren in Vriezenveen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer