Spectaculaire zege voor zaalvoetballers Excelsior’31 in de “dying-seconds”

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond, na drie nederlagen op rij, eindelijk weer weten te winnen in de Topklasse. Het team van coach Ichtus Rahanra won na een waar spektakelstuk met 4-3 van titelkandidaat ZVV Ede. Een minuut voor tijd keken de Rijssenaren nog tegen een 2-3 achterstand aan.

Excelsior’31 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg twee grote mogelijkheden om de score te openen, maar het waren de bezoekers die deze avond als eerste doel troffen. Het spel golfde vervolgens heen en weer, waarbij Excelsior’31 drie minuten voor rust loon naar werken kreeg. Maurice Brunsman stond aan de basis van een mooie counter en was zelf ook het eindstation. Ruststand 1-1.

De Rijssenaren moesten de tweede helft beginnen met een man minder, nadat Maurice Bruinsman kort voor rust geel pakte en voor twee minuten plaats kon nemen op de ‘strafbank’. Excelsior’31 overleefde dit ondertal met pijn en moeite. De rood-witten hadden het zwaar en het was wachten op de 1-2, maar keeper Marien Baan, de uitblinker van deze avond, behoedde de Rijssenaren van een achterstand.

Met nog twaalf minuten op de klok ontving een speler van ZVV Ede een gele kaart. Een ideale mogelijkheid voor Excelsior’31 om via een man-meer-situatie op voorsprong te komen. Echter, de Rijssenaren kwamen bedrogen uit. In het overtal liep het tegen maar liefst twee (!) tegendoelpunten aan. Niet vaak vertoond in het zaalvoetbal. Excelsior’31 leek helemaal van slag na de 1-3, maar scoorde uiteindelijk zelf ook nog eenmaal uit het verkregen overtal, waardoor het de laatste tien minuten van de wedstrijd in ging met een 2-3 achterstand.

In een hectische slotfase kreeg wederom een speler van ZVV Ede een gele kaart. Na commentaar op de leiding volgde voor deze zelfde speler een directe rode kaart. Nu profiteerde Excelsior’31 wel van het overtal en het was Arnoud Baan die in de laatste minuut voor de verdiende gelijkmaker zorgde: 3-3. Dit leek ook de eindstand te gaan worden, maar het werd billen knijpen voor Excelsior’31.

Door een onbesuisde overtreding van Henk Lankamp, wat hem een gele kaart opleverde, was het nu Excelsior’31 dat in ondertal kwam te staan. Het Rijssense publiek schreeuwde om het eindsignaal, maar de scheidsrechter liet lang doorspelen. ZVV Ede rook haar kans om alsnog met een overwinning Rijssen te verlaten. Echter, de bezoekers kregen de deksel op haar neus. Met een man minder was het Maarten Postma die Excelsior’31 in de dying-seconds naar een 4-3 overwinning schoot.


De stand in de Topklasse ziet er nu als volgt uit: 1. IFC Zwolle 16-38, 2. ZVV Twente 15-32, 3. ZVV Ede 14-30 en 4. Excelsior’31 15-29. Met nog vijf duels te gaan voor Excelsior’31 wacht aankomende vrijdag wederom een thuiswedstrijd. Dan speelt het tegen ZVV Sparta Nijkerk.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer