Sportlust Vroomshoop verzuimt te winnen van De Tubanters

Zondag moest Sportlust Vroomshoop thuis aantreden tegen De Tubanters 1897. Beide ploegen hadden nog nooit tegen elkaar gespeeld in competitieverband. Voor de gelegenheid werd wel uitgeweken naar het kunstgrasveld in Vroomshoop vanwege de winterse omstandigheden.

De Vroomshopers konden wel weer een overwinning gebruiken na de flater in Almelo. Aanvoerder Tom Uitzetter was weer terug onder de lat, maar Jesper de Jager had nog te veel rugklachten om te kunnen spelen. De rest van de selectie was er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Het begin van Sportlust was ook veelbelovend. Al in de eerste minuut sneed Sportlust door de defensie van de Enschedeërs, al leverde het geen treffer op. Dat bleek de opmaat voor een middag waarin veel kansen gecreëerd werden, maar (te) weinig werd gescoord.

Na 10 minuten werd een diepe bal van de Tubanters slecht verwerkt tot corner voor de bezoekers. De bal viel achterin het strafschopgebied waar een mee opgekomen verdediger kon aannemen en verwoestend uithalen: 0-1. En het gekke was, Sportlust was tot die tijd de gevaarlijkste ploeg geweest. En dat bleef het eigenlijk ook de gehele wedstrijd. Maar opnieuw een diepe bal na 25 minuten zorgde voor gevaar. Een afgeslagen voorzet werd knap binnen gehouden en terug gelegd op de inlopende spits die in alle vrijheid binnen kon kopen. Tegen de verhoudingen in, maar wel heel effectief stond De Tubaners zo met 0-2 voor.

Sportlust moest beter verdedigen, maar had over het veldspel niets te klagen. Stefhan de Vries werd telkens gevonden als vrije man en de aanval werd veelvuldig gezocht en gevonden over de flanken. Het was dan ook geen toeval dat de aansluitingstreffer werd aangegeven voor Simon Spoor. Hij werd het strafschopgebied ingestuurd met een leep balletje van Tim Spoor en Dinand Hankamp had zich op de juiste plek opgesteld om de aanval af te ronden en 1-2 aan te tekenen na ruim een half uur. Sportlust voetbalde goed en had een overwicht. Het gevaar uit de counters voor De Tubanters nam bovendien af. Voldoende tijd dus om de schade verder te herstellen. Voor de rust werd er niet meer gescoord, al was vooral Tim Spoor nog heel dichtbij uit een goede voorzet van Toon van Dam van de rechterflank.

In de rust gaf Gerard Kocks (foto) ook aan dat hij op het spel niets had aan te merken, maar dat er scherper verdedigd moest worden. Sportlust speelde eigenlijk één van haar betere helften constateerde de trainer. Dat bood echter geen garantie voor een goed vervolg in de tweede helft. Sportlust moest hard blijven werken en de bal het werk laten doen. Dat probeerde Sportlust wel, maar zo goed als in de eerste helft lukte het niet meer om kansen te creëren.

De Vroomshopers bleven zoeken, maar de bezoekers hielden lang stand en de tijd werd ook een tegenstander. Ondanks verschillende pogingen kwam Sportlust niet tot de gelijkmaker. In de slotfase werd Allard Hankamp nog mee naar het front gestuurd als extra spits, maar ook dat mocht helaas niet baten. Thomas Spoor ontving in de laatste minuut nog een tweede gele kaart toen hij een tegenaanval wilde onderbreken, waardoor Sportlust met 10 man eindigde. Ook met een mannetje minder deed Sportlust er nog alles aan om in ieder geval de gelijkmaker te forceren, maar De Tubanters hield goed stand en trok de voor hen belangrijke overwinning over de streep.

Sportlust mag het volgende week opnieuw proberen, dan thuis tegen Sportclub Overdinkel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer