Sterk Hulzense Boys vergeet zichzelf te belonen bij Enter Vooruit

Op een koud Sportpark De Werf in Enter speelde Hulzense Boys afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Enter Vooruit. Op voorhand een zware tegenstander, die bezig is aan een zeer sterke serie en zich daarmee naar de top van de ranglijst heeft opgewerkt. Hulzense Boys begon fanatiek aan de wedstrijd en had in de beginfase een licht overwicht. Na een kwartier kwam de ploeg uit Enter beter in de wedstrijd en kreeg die ploeg wat meer spelaandeel. Toch waren de kansen in de beginfase schaars en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld.

De eerste kans grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Met een boogbal achter de verdediging werd topscorer Henri Knol weggestuurd. Grensrechter Herman Beltman had voor de wedstrijd de instructie gekregen om twee seconden te wachten met vlaggen, wat hij dan ook deed. Toen hij vervolgens vlagde voor buitenspel liet scheidsrechter Meijer hem staan. Een merkwaardige beslissing, volgens Herman was het absoluut buitenspel en de arbiter stond niet op lijn. Knol mocht dus verder en met een fraaie lob lepelde hij de bal over doelman Loohuis in het doel, 1-0.

Niet veel later kreeg Hulzense Boys ook haar eerste kans. Een voorzet van Jordy Wolfkamp werd door Sander Kamphuis op doel geschoten, maar met een katachtige reflex wist doelman Velten zijn doel schoon te houden. Daarna was Enter Vooruit tweemaal dicht bij een grotere voorsprong. Allereerst kwam de ploeg op links gevaarlijk door en was doelman Loohuis al gepasseerd. Gelukkig kon Devin Poorterman de inzet nog wegwerken. Even later leidde matig verdedigen aan de zijde van Hulzense Boys ertoe dat aanvaller Pultrum een verre uittrap kon verlengen en opnieuw werd Henri Knol richting het doel van de Hulsenaren gestuurd. Doelman Patrick Loohuis reageerde echter attent en kwam in dit een-op-een duel als winnaar uit de strijd. Daarmee bleef het 1-0, wat tevens de ruststand was.

Dat de roodhemden goed naar de trainersstaf hadden geluisterd bleek vanaf de eerste minuut van de tweede helft. Enter Vooruit werd onder druk gezet en met goed voetbal werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Een bal van Sebastiaan te Wierik kwam voor de voeten van Jordy Wolfkamp. Deze had een goede voorzet op Marco ten Bolscher in huis, maar van dichtbij verdween de bal net over het doel. Even later was Machiel van Keulen dichtbij. Door slim zijn lichaam te gebruiken verscheen hij alleen voor doelman Velten. Deze kwam echter snel zijn doel uit, waardoor hij het schot van Machiel met zijn lichaam kon keren.

Enter Vooruit kwam dus tweemaal goed weg en het leek wachten op de gelijkmaker. Niet lang na dit moment kwam er een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant. Sander Kamphuis legde de bal terug op Machiel van Keulen, die de bal met een harde kopstoot richting doel werkte. Helaas voor hem en heel Hulzense Boys belandde de bal echter op de aluminium dwarsligger. In de rebound was Marco ten Bolscher dichtbij, maar via een speler van de thuisploeg ging de bal over.

Enter Vooruit stond met de rug tegen de muur. Het probeerde er wel uit te komen, maar omdat de ploeg uit Hulsen bijna alle duels won bleef het onder druk staan. De opkomende back Sebastiaan te Wierik had rond de zeventigste minuut nog een harde pegel in huis, maar wederom wist doelman Velten de bal knap te keren. De gelijkmaker leek maar niet op het scorebord te willen komen, totdat Ties ten Barge de bal voor zijn voeten kreeg. Het schot van Ties ging richting de bovenhoek en via de vingertoppen van de doelman ging de bal eindelijk in het net, 1-1. Vlak daarna had het ook 1-2 kunnen worden, maar de gevaarlijke voorzet van Jasper de Jong werd door alles en iedereen gemist.

Daarna ging de Hulzense storm iets liggen en kwam Enter Vooruit ook weer wat beter in de wedstrijd. Er ontstond in het laatste kwartier een open wedstrijd en voor beide doelen kwam er weer wat dreiging. Na een voorzet schreeuwde heel Hulzense Boys om een strafschop toen Marco ten Bolscher onderuit getrokken werd. De scheidsrechter wuifde dit echter weg. Na de wedstrijd zeiden de sportieve spelers van de thuisploeg dat het inderdaad een overtreding was, maar helaas werd dit dus niet zo beoordeeld. In de laatste minuten probeerden beide ploegen nog wel om een overwinning uit het vuur te slepen, maar toen de scheidsrechter na ongeveer vijf minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd floot moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer