STEVO en Heino delen de punten

STEVO speelde zondagmiddag op het kunstgrasveld van de Peuverweide 3-3 tegen middenmoter Heino. Met dat ene punt doet STEVO de laatste plaats over aan Schalkhaar dat met 1-0 van RKZVC verloor. Belangrijk dat stuivertje wisselen, omdat alleen de onderste ploeg aan het einde van het seizoen rechtstreeks degradeert. De nummers twee en drie van onderen spelen nacompetitie. Zover is het nog lang niet, maar niet onbelangrijk om te weten.

STEVO en Heino maakten er een doelpuntrijke pot van in Geesteren. STEVO begon sterk aan het duel. Niels Wigger testte de keeper van Heino al vroeg in het duel. Maar net wist de sluitpost van Heino de bal uit de verre hoek te slaan. Ook A-junior Hugo Weerink liet zich nadrukkelijk zien in het eerste kwartier. Na twee mogelijkheden voor Hugo was hij in de 15e minuut wel succesvol na aangeven van Roy Wigger, die op zijn beurt de bal goed kreeg aangespeeld van Hans Brunninkhuis.

De vreugde in het STEVO-kamp was van korte duur, want drie minuten later was het alweer gelijk 1-1. Heino nam nu ook meer en meer het initiatief en na het halve uur was er zelfs de 1-2 voorsprong voor Heino. STEVO was zoekende op dat moment en Hugo Weerink liet zich nog wel een keer nadrukkelijk zien met een prima bal, zonder resultaat,  op de goal van Heino.

Twee minuten voor de thee zat STEVO het mee toen een Heinoer handsbal maakte binnen de zestien. De scheidsrechter was, ondanks felle protesten van Heino, onverbiddelijk. De bal ging op de stip en Niels Wigger maakte vanaf elf meter geen fout. Met 2-2 zochten STEVO en Heino de kleedkamer op.

In de tweede vijfenveertig minuten was Heino grotendeels de betere ploeg en dat de 2-3 voorsprong viel was niet geheel onverwacht. Die voorsprong kwam overigens vanuit een vrije trap schuin voor het doel. Verdedigend stond het bij deze actie niet goed bij STEVO, omdat de bal wel heel eenvoudig achter keeper Luuk Oude Lansink werd gekopt.

Voor STEVO geen andere keus na de achterstand om nog een keer alles uit de kast te halen om minimaal  een gelijkspel af te dwingen. Dat lukte wonderwel uit een vrije trap. Stijn Harmelink bracht de bal voor het doel en Hans Brunninkhuis kon het leer bij de tweede paal binnenlopen. In de resterende tijd probeerde STEVO nog wel om de overwinning uit het vuur te slepen, maar zover kwam het niet. Ook niet nadat Heino na een rode kaart met tien man verder moest. Met de 3-3 eindstand mocht STEVO uiteindelijk het meest tevreden zijn.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor STEVO. Nu tegen het Nijmeegse NEC. Aanvang 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer