STEVO op de valreep naast FC Winterswijk

STEVO sleepte zondagmiddag op de valreep een 2-2 gelijkspel uit het vuur tegen FC Winterswijk.  Het was de nummer laatst STEVO tegen de nummer voorlaatst FC Winterswijk. Winst was eigenlijk noodzakelijk voor STEVO en voor Winterswijk om aansluiting te krijgen met de overige ploegen onderin. Dat lukte dus ten dele, omdat Schalkhaar, ook onderin, niet speelde. STEVO mocht op basis van de tweede helft het meest gelukkig zijn met het gelijke spel.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was STEVO duidelijk nog de bovenliggende partij. Al in de tweede minuut kwam het op voorsprong door Roy Wigger die een pass van Silas Prijs afrondde. Daarna had STEVO enkele goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. FC Winterswijk speelde op dat moment onzeker en kwam eerst na twintig minuten beter in de wedstrijd. Het duel ging toen ook meer en meer gelijk op maar kansen bleven schaars.

STEVO verloor de controle over het duel na ongeveer 35 minuten. Dat de gelijkmaker nog voor de thee zou vallen leek er eigenlijk nog niet op maar kwam er wel. Uit een aanval over rechts en de voorzet hieruit viel de 1-1. Op de elf meter nam een Winterswijker de bal goed aan en passeerde keeper Luuk Oude Lansink. Ingmar Reinerink, met het hoofd, was daarna nog bijna succesvol uit een corner in de 45e minuut.  De keeper van Winterswijk plukte de bal maar net uit de kruising.

In de tweede helft moest STEVO het initiatief vooral aan het opportunistisch spelende Winterswijk laten. Dat de 2-1 in de 66e minuut viel, was niet geheel onverdiend. STEVO legde zich na de achterstand gelukkig nog niet neer bij een nederlaag en rechte juist op tijd de rug. Ingmar Reinerink werd naar voren gestuurd en dat legde de ploeg van trainer Geert Veldhuis geen windeieren. Uit een voorzet van Niels Wigger kopte hij bij de tweede paal raak in de 85e minuut, 2-2.

Op de valreep toch nog een punt voor STEVO wat misschien wel niet meer verwacht was. Het verschil op de ranglijst met Winterswijk blijft daardoor één punt. STEVO wacht, na het carnavalsgedruis van volgende week, over twee weken het thuisduel tegen Heino en de week daarop opnieuw thuis tegen NEC uit Nijmegen.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer