Succesvolle dag voor turnsters C-selectie Fysion

Afgelopen zaterdag had de C-selectie (6e divisie) van Fysion hun plaatsingswedstrijd in Westerhaar. Via deze wedstrijd konden zij zich plaatsen voor de finale op 21 april in Nieuwleusen. Helaas konden Lianne Deijk, Marit Pultrum en Sumayyah niet aan deze wedstrijd deelnemen in verband met blessures en ziekte.

Er wordt gestart met Britt ter Avest en Isa Eektimmerman (Pupil 1). Dit was de eerste, officiële wedstrijd voor Britt en Isa. Daarom was het best spannend, maar ze lieten op alle toestellen erg mooie oefeningen zien. Britt mocht deze wedstrijd het brons in ontvangst nemen en heeft zich direct geplaatst voor de finale. Isa werd 11e en heeft nog een kans tijdens de play-off wedstrijd op 31 maart in Nieuwleusen.

In wedstrijd 2 had Fysionzes turnsters. Sterre Roelofs (instap) in baan 1 en Eva Hulsman, Iris van Urk, Julia Bökkerink en Melissa Kleinjan (jeugd 2) in baan 2. Ook voor Sterre was dit haar eerste wedstrijd, wat toch wel een beetje zorgde voor spanning. Maar Sterre heeft een goede, eerste wedstrijd geturnd. In baan 2 turnde de jeugd 2. Er werd geturnd zonder grote fouten te maken en de meiden lieten erg veel vooruitgang zien, wat resulteerde in een 5e plaats voor Iris en een 8e plaats voor Eva. Beide hebben ze zich geplaatst voor de finale. Sterre (20e), Julia (11e) en Melissa (16e) mogen het nog een keer proberen tijdens de play-offs.

In wedstrijd 3 was het de beurt aan de pupil 2 en de junioren. In baan 1 turnden Lot Hunneman, Nalani Musters en Zoë Ritchi. Hier en daar werden er een paar foutjes gemaakt, maar ze lieten over het algemeen mooie, nette oefeningen zien. Lot werd 7e en plaatste zich rechtstreeks voor de finale. Nalani (17e) en Zoë (21e) hebben nog een kans op 31 maart.

Desiree Waanders, Ivanka Preuter, Lieve Machielsen, Marith van der Steege, Merle Kamerling en Tara ten Brummelhuis (junioren) turnden in baan 2 wisselvallig. De een had meer haar dag als de ander. Helaas raakte Tara na het eerste toestel geblesseerd en kon haar wedstrijd niet meer afmaken. Desiree (4e) en Marith (8e) zijn direct door naar de finale. Ivanka (16e), Lieve (16e) en Merle (19e) hebben zich helaas niet rechtstreeks geplaatst en krijgen nog een kans tijdens de play-offs.

De dag werd afgesloten met Meike Jellema (jeugd 1) en de senioren Chaya Dijkgraaf en Marit Timpers. Ondanks de zenuwen van Meike, turnde ze een perfecte wedstrijd, wat resulteerde in een 1e plaats. Ook bij de senioren werd er goed geturnd, vooral op vloer lieten ze erg strakke oefeningen zien. Chaya werd 8e en Marit mocht de gouden plak in ontvangst nemen. Beide hebben zij zich dus rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer