Succesvolle turnwedstrijd voor B-selectie G.V. Fysion Nijverdal

Afgelopen zaterdag 24 leden van de B-selectie van G.V. Fysion Nijverdal hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen geturnd tijdens de plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie in Nieuwleusen. Tijdens deze plaatsingswedstrijd was er voor nog geen kwart van alle turnsters een rechtstreeks plekje te verdienen voor de finale op 7 april in Enschede. De overige turnsters hebben op 17 maart in Nieuwleusen nog een kans om te strijden voor een finaleplek in de play-off. Ook zullen tijdens deze wedstrijd de turnsters van 15 jaar en ouder voor het eerst in actie komen. De turnster van Fysion hebben tijdens deze wedstrijd hele goede oefeningen laten zien, er werd netjes en strak gewerkt op alle toestellen en hier en daar een aantal nieuwe onderdelen geturnd.

Waar twee of drie meiden niet helemaal hun dag hadden presteerden de meeste turnsters erg goed en dit werd dan ook beloond. In verschillende leeftijdscategorieën hebben Lynn Rekers (2009), Wieke Hobert (2008) en Lisa Dijkgraaf (2005) een bronzen medaille behaald. Aan het eind van de laatste wedstrijdronde, met turnsters geboren in 2003 en 2004, stond er zelfs een podium vol Fysion in de zaal. Hier op stonden Julia Koldewé (brons), Jasmijn Stokvis (zilver) en Daniek Vliek (goud).

Naast deze turnsters hebben ook Christy Nijenkamp, Tess Poelakker, Eva Blankhorst, Meike Jansen en Indy Pronk een directe plek in de finale weten te bemachtigen. Op de overige meiden zijn de trainsters niet minder trots, ze hebben allemaal fantastisch geturnd en laten zien wat ze konden. Voor velen scheelde het niet veel met de turnsters die naar de finale mochten, ze maken tijdens de play-offs nog een goede kans en dat beloofd dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Met 6 medailles en 11 finale plekken hebben de turnsters boven verwachting gepresteerd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer