SVZW morst dure punten tegen Hierden

Bij een ijskoude wind vond zaterdagmiddag het inhaalduel tussen SVZW uit Wierden tegen Hierden plaats op sportpark Het Lageveld in de 1e Klasse D van het zaterdagamateurvoetbal. Op papier zou dit een te winnen wedstrijd moeten zijn voor de nummer twee op de ranglijst tegen de nummer elf. Hierden. Hierden had alle belang bij de punten, immers weg van de gevaarlijke zone zien te komen, terwijl SVZW in het spoor moest blijven van koploper Flevo Boys.

Bij winst zou de ploeg uit Wierden de koploper op twee punten naderen. Hierden ging vanaf minuut een met volle inzet de strijd aan en al na vijf minuten lag de bal in het Wierdense netje door een simpele kopbal van aanvoerder Brian Klaassen, die ongehinderd mocht scoren: 0-1. Het eerste wapenfeit bij de gastheren kwam van Yessin Maskoul die in de 11e minuut op de paal kopte.

Hierden streed voor wat het waard was, zat vol op de bal en was agressief en had daarmee succes tegen een tegen zichzelf vechtend SVZW dat niet in staat bleek om uitgespeelde kansen te creëren. Sterker nog, Hierden was in de 24e minuut dichtbij de 0-2 via Ali el Haddadi. Het schot van Ferdi ter Avest in de 28e minuut caramboleerde tot een hoekschop, SVZW was veel sterker maar de doelpunten bleven uit. De rust werd bereikt met een 0-1 stand.

SVZW trainer Philip Agteres had in de rust ingegrepen en Sten Knol en Burak Basut (foto) vervangen door Tim Pothast en Maarten Jansen. Dan de 57e minuut toen de thuisploeg een penalty mocht nemen en dit wellicht de ommekeer in de wedstrijd zou worden? Deniz Sahbaz maakte geen fout en schoot onhoudbaar de 1-1 binnen. Ook geel voor Michael Wensing even later en liet Lars Kamperman Leferink een mooie vrij trap los die helaas door niemand werd binnen gekopt, wat restte was slechts een corner.

Trainer Henk Timmer van Hierden wisselde daarna aanvoerder Brian Klaassen vanwege een blessure voor Ronald Jansen en mikte invaller Tim Pothast in de 77e minuut te hoog. De thuisploeg werd even later met de neus op de feiten gedrukt want de uitvallen van Hierden waren uitermate effectief en zo toverde Ali el Haddadi de 1-2 op het scorebord en moest de thuisploeg opnieuw in de achtervolging.

De uithaal van Maarten Jansen in de 84e minuut werd tot corner gedegradeerd en in de 88e minuut verrichtte Hierden doelman Nick Grootkarzijn een heldendaad door het schot van dichtbij van de voet van Yessin Maskoul subliem uit de hoek te ranselen. SVZW bleef het proberen maar zaterdagmiddag zat het er niet in en verloor de ploeg van een veel agressiever spelend Hierden, dat met het Wierdense overwicht bekwaam wist om te gaan. Voor de statistieken scoorde de ploeg in blessuretijd ook nog eens de 1-3, door opnieuw een doelpunt van Ali el Haddadi.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer