Terechte puntendeling VC Fleringen en DTC’07

Donderdagavond stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen DTC’ 07 op het programma. Bij een overwinning kon Fleringen een mooie stap op de ranglijst maken. Door de vele blessures en afwezigen stond bij Fleringen ”good old” Robert Beukerink in het hart van de verdediging. Ook 2e elftalspeler Rick Huisman begon vanaf de aftrap. Fleringen probeerde vanaf het begin het initiatief te pakken tegen het ver inzakkende DTC’07. Grote kansen waren er echter nauwelijks te noteren. Fleringen probeerde snel te combineren en op die manier de snelle buitenspelers Jitse Nijland en Rick Huisman aan het werk te zetten. Dit lukte sporadisch tegen het stug verdedigende DTC’07. Een 0-0 ruststand was dan ook het logische gevolg.

De tweede helft kwam DTC’07 beter uit de kleedkamer. Vooral het eerste kwartier verscheen DTC’07 een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Maarten Oosterik. Hierna pakte Fleringen het initiatief weer op en kreeg het ook een aantal prima mogelijkheden. Rond de zestigste minuut stond aanvoerder Martijn Poppink na een goed genomen vrije trap vogelvrij bij de tweede paal. Helaas kon hij de bal net niet goed genoeg aannemen om de 1-0 aan te tekenen. Ook hierna bleef Fleringen de bovenliggende partij. Fleringen verdedigde prima en de snelle Sam Tebbe werd knap aan de ketting gehouden door Gijs Koopman.

Na een mooie actie schoot Dries Koopman met links jammerlijk in de handen van DTC’07 doelman Jordi Visschedijk. Fleringen bracht Peter Beukerink voor Tim Stopel en hoopte om de 1-0 nog te forceren. Schoten van Jeffrey Heithuis en Steven Schepers belandden jammerlijk in de handen van doelman Visschedijk. Jitse Nijland speelde zichzelf na tachtig minuten spelen knap vrij in het strafschopgebied maar kreeg de bal net niet bij de volledig vrijstaande Martijn Poppink. DTC’07 kreeg veel ruimte in de omschakeling en dit leidde een aantal keer tot zeer gevaarlijke situaties voor het Fleringse doel. Fleringen bracht Jaron Kuipers in het veld voor Rick Huisman. In de slotseconde van de wedstrijd kwam Fleringen zeer goed weg toen Maarten Oosterik na een 1 op 1 situatie met een schitterende reflex DTC’07 van scoren wist af te houden. Een 0-0 eindstand was al met al een terechte uitslag.

Komende zondag is het eerste elftal van VC Fleringen vrij. Op zondag 4 maart wordt er weer gespeeld. RKSV Bornerbroek is dan de tegenstander op sportpark ‘T Reuvekamp.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer