Topper in Wierden: SVZW ontvangt koploper Flevo Boys

De wedstrijd tussen SVZW en Flevo Boys is de absolute topper van speelronde 15 in de 1e klasse D. Flevo Boys is de trotste lijstaanvoerder in de 1e klasse D. Na 14 gespeelde wedstrijden zijn er 36 punten gehaald. Er werd 43 keer gescoord en maar 13 tegendoelpunten geïncasseerd. Geen enkele nederlaag en drie keer een gelijkspel. Flevo Boys speelde thuis gelijk tegen SVZW en ook in Vriezenveen tegen DOS’37. En afgelopen zaterdag in Barneveld. Een 0-4 voorsprong was daar niet genoeg voor de drie punten. Uitslag van deze wedstrijd werd 4-4. Het team van trainer Inne Schotanus is de terechte koploper in de 1e klasse D. Ondanks deze goede resultaten heeft het bestuur van Flevo Boys besloten om de samenwerking met Inne Schotanus na afloop van dit seizoen te beëindigen. Als opvolger is de 38-jarige Walter Waalderbos benoemd.

De huidige trainer zal ongetwijfeld alles aan doen om de periode bij Flevo Boys met een kampioenschap af te sluiten. De kansen zijn er, maar er moeten nog wel een aantal wedstrijden gespeeld worden. Bij winst op SVZW heeft Flevo Boys een belangrijke achtervolger voorlopig van zich afgeschud. Maar dat zal geen gemakkelijke opgave worden. In Emmeloord was een 2-0 voorsprong niet voldoende, want SVZW wist nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Het SVZW van Philip Agteres (foto) is bezig een serie van 4 thuiswedstrijden. Op 27 januari verloor SVZW met 1-5 van WHC. Een resultaat dat hard aankwam bij iedereen. FC Zutphen was de tegenstander in de volgende thuiswedstrijd op 3 februari. SVZW wilde revanche voor de dikke nederlaag tegen WHC. Tegen de drager van de rode lantaarn gingen de spelers 90 minuten voluit. Resultaat van deze inspanning werd een 10-0 overwinning. Door dit resultaat en het verlies van DETO klom SVZW na de 2e plaats op de ranglijst. In de beker ging SVZW helaas onderuit bij Bon Boys (5-3).

De focus kan dus nu helemaal op de competitie komen te liggen. Dit zal zaterdag ook hard nodig zijn in de ontmoeting tegen de lijstaanvoerder. Een wedstrijd waarin het nodig is om 90 minuten voluit te gaan. Flevo Boys beschikt over een zeer sterk team. Makkelijk scorende spitsen gesteund door een verdediging die heel weinig weggeeft. De ploeg speelt goed combinatie voetbal met spelers die elkaar makkelijk weten te vinden. Het is aan SVZW om te proberen met de juiste tactiek de punten in Wierden te houden. Er zijn zeker mogelijkheden, maar makkelijk zal het niet zijn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer