De Tukkers wint derby tegen Reutum met 2-1

Na twee weken carnaval speelde het eerste elftal van De Tukkers afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Reutum. De zwart-witten zegevierden met 2-1. De Tukkers begon redelijk goed aan de wedstrijd met een kans voor Joep Egberink na een voorzet van Jelle Hulskotte. Egberink raakte de bal niet goed, waardoor de bal niet richting het doel ging. In de 18e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Wout Borgerink pikte de bal op en zette Tim Haarhuis middels een steekbal alleen voor de doelman van Reutum. Hij bleef kalm en schoot de bal laag in het doel: 1-0.

Na het doelpunt werd Reutum iets sterker en had De Tukkers moeite om de bal in de ploeg te houden. Ron Brunninkhuis had de grootste kans namens de gasten in het eerste bedrijf. Een afvallende bal schoot hij snoeihard op de lat en dus ging De Tukkers met een voorsprong de rust in.
Reutum had in het begin van de tweede helft een paar kleine kansen. Het schot van Mark Morskieft kon doelman Sander Kemperink keren en een voorzet kon niet worden binnengelopen. Het voetbal hield niet over in de tweede helft. De Tukkers was nog enkele keren gevaarlijk, maar grote kansen vielen er tot 10 minuten voor tijd niet te noteren.

Joep Egberink leek het duel in de 83e minuut te beslissen. Zijn vrije trap ging prachtig over de muur in de bovenhoek: 2-0. Het werd een paar minuten voor het einde van de wedstrijd nog even spannend toen Rick Blokhuis een lage voorzet binnen wist te tikken: 2-1. Reutum probeerde nog een punt uit het vuur te slepen, maar De Tukkers hield de voorsprong vast.

Volgende week gaat de ploeg van trainer/coach Remco Weusthof op bezoek bij koploper Barbaros. Op Sportpark Veldijk in Hengelo is de aftrap om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer