VC Fleringen verliest bij Vosta

Zondag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de uitwedstrijd tegen Vosta op het programma. Vosta doet het goed met een derde plaats op de ranglijst. Fleringen staat 7e en kon met een overwinning de top-5 bestormen. In de warming-up was er een tegenslag te verwerken voor Fleringen. Tim Schepers verstapte zich en kon niet aan de aftrap beginnen. Zijn plek werd ingenomen door Robin Heithuis. Ook A-junior Tieme Koopman startte in de basisopstelling.

Fleringen begon slap aan de wedstrijd. Het verloor veel duels en hierdoor was het Vosta dat de meest gevaarlijke ploeg was. Toch waren er weinig kansen te noteren. Vosta stuitte keer op keer op de prima Fleringse defensie. Na twintig minuten spelen kwam Fleringen beter in de wedstrijd. De bal ging sneller rond en hierdoor verscheen Fleringen een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Vosta keeper Dave Voogtsgeerd. De eerste goede kans was voor Jitse Nijland. Op snelheid passeerde hij twee verdedigers van Vosta en werd vervolgens snoeihard van achteren neergesabeld. Een gele kaart en een vrije trap waren het logische gevolg.

Deze vrije trap werd door Jeffrey Heithuis centimeters over het doel gekopt. Hierna was er nog een goede kans voor aanvoerder Martijn Poppink na een mooie combinatie met Steven Schepers. Ook Vosta kreeg vlak voor rust nog een levensgrote kans om de score te openen. Jasper Wubs schoot van dichtbij huizenhoog over. Er werd gerust met een 0-0 stand.

De tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Fleringen viel aan maar ook Vosta wilde dolgraag de openingstreffer scoren. Na vijftig minuten spelen kwam Vosta op voorsprong. Het was Jeroen Timmers die de bal slim langs Maarten Oosterik wist te schieten. Fleringen leek wakker geschud en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er na een uur spelen. Aanvoerder Martijn Poppink speelde zichzelf slim vrij in het strafschopgebied. Na een mooie kapbeweging schoot hij de bal snoeihard in het dak van het doel: 1-1.

Na deze gelijkmaker was het Fleringen dat de regie over nam. De druk richting het Enschedese doel werd opgevoerd en het was wachten op de voorsprong van Fleringen. Martijn Poppink leek de 1-2 op het scorebord te zetten maar kwam net niet goed genoeg uit met zijn passen. Toch was het Vosta dat wederom de leiding pakte. Na een scrimmage schoot Jasper Wubs de 2-1 binnen.

Fleringen leek van slag en hierdoor viel ook al snel de 3-1 te noteren. Het was Matthew Bennink die de bal hard achter Maarten Oosterik schoot. Fleringen probeerde snel terug te komen in de wedstrijd. Lars Schoemaker kwam in het veld voor Tieme Koopman. A-junior Jaron Kuipers kwam in het veld voor Gijs Koopman en maakte hiermee zijn debuut in het eerste elftal. Na tachtig minuten spelen werd Jitse Nijland hard onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter besloot echter om een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied te geven. Deze werd in de handen van de keeper geschoten.

Een aantal minuten later kreeg Fleringen toch een strafschop toen Lars Schoemaker hard gevloerd werd binnen de beruchte lijnen. Deze strafschop werd door Martijn Poppink onberispelijk binnen geschoten: 3-2. Een aantal minuten daarna floot de scheidsrechter voor het laatst en stond Fleringen helaas met lege handen.

Komende donderdag speelt Fleringen thuis de competitiewedstrijd tegen DTC’07. Er zal om 20:00 uur afgetrapt worden op sportpark ‘T Reuvekamp.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer