Voorbeschouwing 1/8 finales Tukker Cup

Het is februari en dat wil zeggen dat ze bij De Tukker Cup kunnen gaan beginnen met de 1/8 finales van de Tukker Cup. Vanaf dinsdag 6 februari zal er voor een plek in de 1/4 finale gestreden worden tussen de volgende verenigingen:

HSC ’21 (O23) – KVV Losser

HSC ’21 ging vrij gemakkelijk de poulefase door. Alle wedstrijden werden ruim gewonnen en HSC ’21 werd in poule C de groepswinnaar. Bentelo, Saasveldia en Rigtersbleek waren allemaal een maatje te klein voor de talenten van HSC ’21. KVV Losser begon de poule overtuigend, maar toen bekend was dat ze na 2 wedstrijden zouden overwinteren, bleek de Esch te sterk voor de Lossenaren. Wel een prima 2e plek in de poule, waarin ze het nu mogen proberen in Haaksbergen tegen HSC ’21 (O23).

Excelsior (O21) – DOS ’37

De talenten van Excelsior ’31 nemen het op tegen zaterdag 1e-klasser DOS ’37. In een onderling duel in speelronde 3 tegen de Zweef, hebben de jongelingen uit Rijssen toch een ticket voor de knock-out fase weten te bemachtigen. Twenthe Goor was te sterk in de poule, maar door een ruime overwinning op Hector en uiteindelijk de Zweef, werden ze 2e in de poule. DOS’37 was de favoriet in Poule G. Van Haaksbergen en FC Aramea werd gewonnen en door het ruime doelsaldo eindigden ze waar iedereen vooraf had gedacht. Als poulewinnaar. Winnen de ervaren krachten uit Vriezenveen of gaan de talenten uit Rijssen naar de 1/4 finale.

Juventa ’12 – vv Twenthe

2 3e-klassers nemen het in de 1/8 finale tegen elkaar op in Wierden bij Juventa ’12. De Wierdenaren die 2e werden in poule H, wonnen in speelronde 3 in een onderling duel van Achilles ’12 en strijden hierdoor nog steeds mee om de Tukker Cup. Dit zal niet gemakkelijk gaan aangezien ze vv Twenthe uit Goor ontvangen, die ijzersterk poule D overleefde door alle 3 de wedstrijden te winnen. Welke 3e-klasser zien we terug in de 1/4 finale?

zvv De Esch – Saasveldia

Deze maand vind er in Oldenzaal naast carnaval een ander spektakel plaats. Zaterdagvereniging De Esch ontvangt de zondagclub Saasveldia. De thuisclub zal als favoriet worden gezien aangezien hun alle poulewedstrijden ruim wisten te winnen, maar Saasveldia hoeft niet onderschat te worden. Ze zijn welliswaar 2e in de poule geworden, maar dit is een prima prestatie met ploegen als HSC ’21, Rigtersbleek en Bentelo in diezelfde groep. Lopen ze nog een keer de polonaise bij de Esch of wordt er een biertje extra gedronken bij Dancing Bruins?

GFC Goor – FC Aramea

Een wedstrijd die dit seizoen 2 keer vaker wordt gespeeld aangezien beide verenigingen in de welbekende Hof klasse 4e Klasse B.eter zitten. Een tip voor de Facebookers onder ons. Let op: Deze wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van FC Aramea, waar de GFC-ers al eerder dit seizoen 3 punten wisten te pakken. Ook tijdens het duel om de Tukker Cup, is GFC de favoriet door in de poule 2e-klasser Victoria ’28 en 3e-klasser Avanti Wilskracht te verslaan. FC Aramea daarentegen wist in de poule knap boven Vogido en Haaksbergen te blijven. Ondanks de favorietenrol, blijft het bekervoetbal. Welke 4e-klasser is Beter?

Avanti Wilskracht – WVV ’34

3e-klasser Avanti Wilskracht ontvangt 4e-klasser WVV ’34 in Glanerbrug. Vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid qua klassen, maar tijdens de Tukker Cup wil dat niets zeggen. Avanti verloor namelijk kansloos van 4e-klasser GFC, maar herstelde zich net op tijd om in de laatste 2 wedstrijden 4 punten te pakken, waardoor ze op doelsaldo toch door gingen naar de knock-out fase. De gastheer van de Tukker Cup WVV ’34 kende een uitdagende poule, maar speelde deze sterk. 2e-klasser Achilles ’12, 3e-klasser Juventa ’12 en mede 4e-klasser Sportclub Overdinkel werden aan de zegekar gebonden, waardoor de Hengeveldenaren als poulewinnaar eindigden. Een mooie krachtmeting voor beide elftallen. Wie zien we terug eind febuari in de volgende ronde?

Bon Boys – SDC ’12

De wedstrijd welke worden gespeeld door de O19 junioren i.v.m. het feit dat Bon Boys in dezelfde week een belangrijke wedstrijd heeft en de twee 1e elftallen elkaar in korte tijd ook al tegen komen in de competitie. Een mooie oplossing door beide verenigingen aangedragen en natuurlijk interessant voor de O19-junioren. SDC ’12 is eindigde als 1e in de poule, ondanks dat ze maar 2 wedstrijden hebben gespeeld, door het terugtrekken van een vereniging in Poule A. Er werd ruim gewonnen van GVV Eilermark en TVO, waardoor er geen discussie kon ontstaan wie poulewinnaar werd. Bon Boys moest z’n meerdere erkennen in DETO, maar wisten wel te winnen van noaber Buurse en studentenvereniging Drienerlo om toch als 2e in poule F te eindigen. Welk jeugdelftal houdt de eer hoog voor hun vereniging?

DETO – GVV Eilermark

De poulewinnaar van poule F won alle 3 de poulewedstrijden met ruime cijfers en kregen maar 3 doelpunten tegen. DETO ontvangt tijdens de 1/8 finale GVV Eilermark die in Poule A 2e werd achter SDC ’12. Zoals gezegd was de poule eigenlijk ‘een makkie’ voor de selectie uit Vriezenveen, waarin ze lieten zien dat ze te sterk waren voor Bon Boys, Drienerlo en vv Buurse. Toch zal het niet gemakkelijk worden tegen het Eilermark van Wesley Sanders. Hun hebben namelijk ook een wedstrijd minder in Poule A gespeeld en willen maar al te graag zo lang mogelijk in de Tukker Cup mee blijven doen. Wie zal tegenover de winnaar van Bon Boys tegen SDC ’12 komen te staan?

Check het hele programma en actuele data hier.

Inschrijving 2e editie Tukker Cup start a.s. vrijdag

Tijdens de loting van de knock-out fase heeft de organisatie bekend gemaakt dat er volgend seizoen een 2e editie van de Tukker Cup zal starten. De organisatie van de Tukker Cup is blij met de vele positieve reacties en mede hierdoor zijn ze extra gemotiveerd om ook volgend seizoen de 2e editie van de Tukker Cup te organiseren met misschien wel meer dan 32 deelnemers. Inschrijving is inmiddels al mogelijk via onderstaande link:

Inschrijven voetbalvereniging 2e editie Tukker Cup

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer