Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Speelronde 15 in de 1e klasse D. De meeste aandacht zal uitgaan naar de topper in Wierden tussen SVZW en Flevo Boys. Maar er staan meer interessante wedstrijden op het programma. Elke club heeft nog wel een doel om voor te strijden. Zowel onderin als bovenaan is de strijd erg spannend. De nummer 14 van de ranglijst degradeert rechtstreeks naar de 2e klasse. Nummer 12 en 13 komen in de nacompetitie terecht en kunnen zo proberen om zich te handhaven. Ook in het erg spannend in de strijd om de 2e periodetitel. Opnieuw dus een wedstrijdronde om met belangstelling naar uit te zien.

Vroomshoopse Boys – FC Zutphen

De strijd tussen de 13 en 14 van de ranglijst. De nummer 14 van de ranglijst degradeert rechtstreeks naar de tweede klasse. De nummer 13 mag proberen om zich te handhaven via de nacompetitie. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor deze beide ploegen. De thuisclub won maar 1 wedstrijd dit seizoen, dat was thuis tegen WHC. FC Zutphen wist nog geen enkele wedstrijd te winnen. De vorige wedstrijd in Zutphen eindigde in 0-0. Veel doelpunten zullen de toeschouwers nu ook niet te zien krijgen, maar de Boys slagen er wel in om deze degradatie kraker te winnen.

SDV Barneveld – KHC

Beide ploegen zijn nog ongeslagen na de winterstop. De thuisclub wil graag doorgaan op deze weg om zodoende veel afstand te nemen van de onderste plekken op de ranglijst. KHC staat in de middenmoot en wil graag daar ook eindigen. Het gaat in elk geval een spannende wedstrijd worden, want KHC is een moeilijk te verslaan team. Winnen zij in Barneveld dan is de plek in de middenmoot nog steviger. SDV heeft zoveel zelfvertrouwen gekregen van het gelijkspel tegen Flevo Boys, dat ze ook deze wedstrijd gaan winnen.

WHC – ASV Dronten

WHC is prima uit de winterstop gekomen. Zij zijn de grootse kanshebber op de tweede periode titel. Met 1 punt achterstand op Flevo Boys, maar met een wedstrijd minder gespeeld, zijn de vooruitzichten heel goed. Ook de tegenstander is bezig aan een goed reeks. Al was de nederlaag afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Kampen wel verrassend. ASV zal zeker proberen om in elk geval gelijk te spelen tegen WHC. Maar gelet op de goede vorm van WHC moeten zij in staat zijn om deze thuiswedstrijd te winnen.

Hierden – DOS’37

Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst. Hierden heeft na de winterstop nog geen enkele competitiepunt behaald. Dus de hoogste tijd om hier wat aan te doen. Ook DOS’37 wacht nog op de eerste punten in 2018. Niet verliezen zal het uitgangspunt zijn van de beide kemphanen. En dan hopen er met een kleine overwinning vandoor te gaan. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, dus het draait uit een gelijkspel.

DETO – NUNSPEET

Om in het spoor van SVZW en Flevo Boys te blijven is winnen noodzakelijk voor DETO. Zelf winnen en dan maar zien hoe de topper tussen SVZW en Flevo Boys afloopt. Maar Nunspeet is een moeilijke tegenstander om van te verslaan. Ze winnen vaak met minimaal verschil, en ook de nederlagen zijn vaak met een klein verschil. DETO zal dus top moeten zijn in deze wedstrijd, anders loopt het punt verlies op. Met het thuis voordeel mee gerekend lukt het DETO om Nunspeet te verslaan.

Go Ahead Kampen- DZC’68

In deze wedstrijd staan grote belangen op het spel. Bij winst kan er meer naar boven worden gekeken, maar verlies houdt in dat er een groter gat ontstaat met de middenmoot. Go Ahead is nog ongeslagen na de winterstop. Ook DZC’68 deed al goede zaken door te winnen van DOS’37. Ook hier zal niet verliezen het uitgangspunt zijn. Al zal de thuisclub voor de eigen supporters wel gaan proberen om de punten binnen te halen. Maar het lijkt toch op een gelijkspel uit te draaien.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer