Zaterdag Valentijncross in Wierden

Op zaterdag 10 februari 2018 organiseert AV Twenterand de Valentijncross in Wierden. De Valentijncross maakt deel uit van het SNS Crosscircuit, welke dit jaar 20 jaar bestaat en inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste crosscompetities van Nederland. Na Rijssen, Nijverdal en Holten is de Valentijncross de 4e wedstrijd uit de serie en wordt gehouden op recreatieplas het Lageveld in Wierden. De afsluiting van de competitie zal op 10 maart in Markelo plaatsvinden.

De AVT Valentijncross heeft een uniek parcours, is pittig en uitdagend, waarbij u onderweg kunt genieten van het mooie Lageveld. De loop is niet alleen voor deelnemers aan de competitie van het SNS crosscircuit, ook ‘losse lopers’ kunnen meedoen. Er zullen vele regionale toppers aan de start staan.

De cross is een beetje een ondergeschoven kindje binnen het hardlopen, onterecht! Crossen kan een mooie voorbereiding zijn voor een trailrun of de steeds populairdere obstacle runs. Daarnaast is het een mooie aanloop naar het wegseizoen. De AVT Valentijncross is een topevenement, met een topparcours, zo om de hoek. Bedoelt voor jong en oud, die van echt sporten houdt! Toch niet zo’n sportfanaat? Dan kunt u de lopers aanmoedigen in het gastvrije Paviljoen van het Lageveld.

Het parcours bestaat uit rondes van ongeveer 2,8 km. De 11 kilometer lopers moeten 4 rondes lopen, de 5,5 kilometer lopers doen 2 rondes en de 2,5 kilometer maakt 1 ronde. Voor de jeugd is er een aparte ronde van 1,5 km.

Er kan op de volgende tijden gestart worden:

11 kilometer om 13.00 uur

2,5 kilometer om 14.15 uur

1500 meter t/m 9 jaar: 14.30 uur

1500 meter 10 – 12 jaar: 14.45 uur

5,5 kilometer: 15.00 uur

Inschrijven kan tot en met woensdag 7 februari via www.inschrijven.nl of tot een half uur voor de start op het Lageveld, bij het Paviljoen. Meer informatie is te vinden op de website: www.hetcrosscircuit.nl of op de Facebookpagina van het evenement ‘AVT Valentijncross’.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer