Zwart Wit wint zesde competitieduel op rij

In Glanerbrug pakte Zwart Wit tegen Ons clubje alweer de zesde overwinning op rij en doet hierbij mee om de bovenste plekken. Gemakkelijk ging het niet in een gelijk opgaande wedstrijd. In de laatste tien minuten konden de Deldenaren pas loskomen en pakten door een 15-17 overwinning twee belangrijke punten in de strijd om promotie. Zwart Wit begon moeizaam aan de wedstrijd. Er werd te snel naar een kans toegewerkt en hierbij werd er onrustig gespeeld.

Ons Clubje speelde vertraagd en opportunistisch. Hier hadden de Deldenaren veel moeite mee. Middels twee schoten van afstand konden de Glanerbruggers een 0-2 voorsprong pakken. Zwart Wit kreeg langzaam aan iets meer grip op het spel en kon het spel naar zich toetrekken, al was dit overwicht minimaal. Vlak voor rust kon een 5-7 voorsprong genomen worden. Mede door een gemiste strafworp kon deze stand niet verder uitgebouwd worden. Twee individuele fouten zorgen voor een 7-7 ruststand.

In de tweede helft speelde Ons Clubje iets feller en kregen meer en meer het geloof in een goede afloop. Er werd brutaal een 12-10 en 14-12 voorsprong genomen. Enkele wissels zorgen voor nieuwe elan bij de Deldense formatie en middels vier doelpunten op rij werd een 14-16 voorsprong genomen, enkele minuten voor tijd. De tijd was voor de Glanerbruggers te kort om nog wat terug te doen. Beide ploegen scoorden nog eenmaal en een 15-17 eindstand was het gevolg.

Volgende week staat de topper tegen de koploper HKC op het programma. Mede doordat de koploper twee wedstrijden in dient te halen ontstaat er een vertekend beeld op de ranglijst. Bij winst doet Zwart Wit goede zaken om de eerste plek, waar uiteindelijk de koploper zal promoveren en de tweede plek recht geeft op een extra promotiewedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer