Dames Tornado verliezen derby van Esch Stars

Afgelopen weekend speelde Tornado een streekderby dichtbij huis tegen Esch Stars in Vasse. Tijdens de eerste helft van het seizoen werd deze derby, gespeeld in Geesteren gewonnen door Tornado met 4-0. Dat Tornado deze keer ook met de vijf punten naar huis zou gaan werd niet verwacht. Esch Stars die zich op een voorlaatste plaats bevindt, zou er alles aan willen doen om de punten in eigen huis te houden.

Esch Stars begon daarom ook sterk. Zij voerde de regie tijdens de eerste en tweede set. Tornado gaf zich hier aan over en gaf geen gas terug. Tornado was kalm en leek het allemaal wel oké te vinden. Er was geen servicedruk, iets waar de ploeg uit Geesteren normaal sterk in is. Ook was er van organisatie geen sprake. Er was chaos waar rust moest zijn en rust waar het enthousiast zou moeten zijn. De eerste twee sets werden door het sterke spel van Esch Stars en het zwakke spel van Tornado gewonnen door Esch Stars met 25-13 en 25-22.

De derde set, een set waarin de knop om moest bij de dames van Tornado. Als de dames uit Geesteren met punten naar huis wilden gaan en de wedstrijd wilden winnen, moest het nu gebeuren. Er werd een ander spel gespeeld. De servicedruk was terug en er werd vanuit de organisatie gespeeld. Dit is het spel dat de dames onder leiding van Patrick te Vaarwerk graag spelen. Rust uitstralen, sterk spel en enthousiast bij ieder punt. De derde en vierde set werden door het betere spel van Tornado gewonnen met 23-25 en 13-25. Dat betekende een laatste en vijfde set. In deze set ging het gelijk op. Esch Stars tikte als eerst de 8 punten aan, en ging met de kantwissel aan kop. Door individuele fouten en terughoudend spel ging deze laatste set naar Esch Stars. Een 3-2 eindstand voor de dames uit Vasse.