Springendal Set-Up ’65 verliest met opgeheven hoofd van koploper

Het eerste herenteam van Springendal Set-Up’65 wist in Groningen niet te winnen van koploper Donitas. Toch verlieten de Ootmarsumse mannen met opgeheven hoofd de arena, want men had het de nummer één op de ranglijst drie sets lang knap moeilijk gemaakt. Het leverde winst op in de tweede set, maar een beter Donitas won verdiend met 3-1, maar ook zij lieten na afloop weten dat er voor de gasten uit het Twentse meer ingezeten had.

De thuiswedstrijd tegen Donitas leverde een 4-0 winst op voor de Groningers. Set-Up ’65 wist toen twee sets goed mee te komen. In deze wedstrijd leverde men nagenoeg drie sets lang strijd met de kampioenskandidaat in deze Eerste Divisie. “We hebben daar gewoonweg goed gespeeld,” blikt Fabian Geerdink terug, “In de eerste set durfden we het rallyspel te spelen en daardoor bleven we steeds in de buurt. Via 19-16 werd het 20-17 en hadden we nog alle kans. Een sterke sprongservice deed ons vervolgens de das om en dus verloren we het eerste part met 25-20.” Na een 3-0 achterstand in set 2 rechtte Set-Up ’65 de rug. De gasten speelden volleybal met het koppie. Het betekende dat er weinig fouten werden gemaakt en wist Set-Up ’65 op de juiste momenten te scoren. “Hans ten Dam verving in deze tweede set Jasper Brouwer. Hans speelde ijzersterk en wist op alle posities de punten bij elkaar te sprokkelen. Maar ook de andere aanvallers wisten wel raad met de set-ups en dus pakten we de tweede set met 25-21 en trokken de stand gelijk,” vertelt Set-Ups libero Fabian Geerdink.

In het derde part was de focus even weg bij Set-Up ’65 en kwam het team van trainer/coach Rob Luyrink met 5-0 achter. Toch was het halverwege de set weer gelijk, maar dat kostte teveel kracht, die men op het einde tekort kwam. Donitas speelde met veel servedruk en daarnaast wist hun spelverdeler allerlei variaties uit de hoge hoed te toveren, waarop de Set-Up ’65 blokkering geen afdoend antwoord kende. Met 25-18 ging het Ootmarsumse team de boot in en dat kende zijn weerslag in de vierde set. Set-Up ’65 had de krachten verspeeld en kon geen vuist meer maken, waardoor het met forse cijfers de vierde set met 25-9 inleverde. Ondanks de nederlaag toch een goed gevoel bij de Ootmarsumse lange mannen, die komende zaterdag 10 maart weer eens thuis spelen en dan is hekkensluiter Apollo uit Borne de tegenstander.