Den Ham nadert koploper DOS Kampen na winst op WVF

In een boeiende pot voetbal wist Den Ham ook WVF uit Westenholte te verslaan met 2-1. Gezien het totale wedstrijdbeeld was dat een terechte uitslag, maar de Hammenaren hadden er wel een eigen doelpunt van WVF voor nodig, om de winst veilig te stellen. Den Ham begon prima aan de wedstrijd en kwam in de 11e minuut aan de leiding door een beauty van een doelpunt van Kevin Ruiterkamp. Die nam een voorzet van rechts van Roy Zorgdrager ineens volley op zijn linker pantoffel waarna de bal als een raket in de linker bovenhoek sloeg boven de kansloze doelman Mike te Wiele van WVF.

Daarmee zijn in één zin ook de beste spelers van deze wedstrijd genoemd. Kevin Ruiterkamp die overal opdook in de voorhoede van Den Ham en doelman te Wiele van WVF die meerdere kansen van Den Ham onschadelijk wist te maken. Na de Hammer voorsprong waren er in de eerste helft nog een aantal prima kansen voor Den Ham, echter Louis Vijfhuizen vond een aantal keren doelman te Wiele op zijn weg.

Na een half uur werd de geblesseerde Roy Zorgdrager vervangen door Thomas Remmink. Met name in het eerste kwartier na de rust was Remmink met een paar fraaie schoten dicht bij een tweede Hammer treffer. In de 57e minuut kwam WVF zowaar op gelijke hoogte. Linksbuiten Hessel Berends liet verdediger Kootstra kansloos en gaf een afgemeten voorzet die weer voor het doel werd gebracht waar Martijn Ruijsch doelman Jeffrey Ekkel kansloos liet.

De Hammenaren gingen na de tegenslag onverdroten door met hun spel. Kevin Ruiterkamp was in de 63e minuut na een prima actie dichtbij de 2-1, opnieuw was de WVF doelman echter te sterk. In de 76e minuut moest te Wiele toch capituleren. Op de rechterkant kwam Den Ham door met een fraaie aanval. Na een steekpass van Vijfhuizen was het rechtsback Rane Kootstra die de bal vanaf de achterlijn snoeihard voorgaf die in een reflex door een verdediger van WVF achter de kansloze eigen doelman werd geschoten.

Na meermalen opmerkingen op de leiding kon Jabir Mazouz van WVF in de 81e minuut naar de kant. Het spel van WVF werd er echter niet minder door. In de 84e minuut was het Rane Kootstra die de bal snoeihard tegen zijn gezicht aankreeg en daarmee een doelpunt van de ploeg uit Westenholte wist te voorkomen. Daarna speelde Den Ham de wedstrijd prima uit.

Door deze overwinning, en het verlies van koploper Dos Kampen bij Enter Vooruit is Den Ham de koploper tot op 1 punt genaderd, en beloofd het in het restant van de competitie nog een spannend slot te worden in de 2e klasse H.