Jolly Jumpers wint in Groningen van Groene Uilen

Na twee weken rust te hebben gehad was het voor Jolly Jumpers 1 zondagmiddag weer tijd voor een wedstrijd. Er werd afgereisd naar Groningen voor de wedstrijd tegen De Groene Uilen 1. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, de scores gingen gelijk op. Jolly Jumpers begon sterk aan de wedstrijd, er werd hard verdedigd en aanvallend goed samengespeeld. Ook het team uit Groningen liet goede dingen zien, zij scoorden vooral veel van buiten de driepuntslijn. Aan het eind van het 2e kwart kon Jolly Jumpers toch een kleine voorsprong pakken wat resulteerde in een ruststand van 30-38.
De speelsters uit Tubbergen kwamen fel uit de kleedkamer, er werd gevochten voor iedere bal en de dames begonnen elkaar steeds beter te vinden in de aanval. De communicatie in de verdediging kon op sommige momenten nog wat beter waardoor De Groene Uilen te makkelijke scoringskansen kregen. Jolly Jumpers wist door hun goede spel toch weg te lopen van de tegenstanders, er werd een comfortabele voorsprong opgebouwd. In het 4e kwart werd het spel van de uitploeg wat rommelig en werden er veel ballen gemist. Toch wisten de dames uit Tubbergen de wedstrijd binnen te slepen, er werd gewonnen met 51-64.

Volgende week komt in Tubbergen de koploper op bezoek. De wedstrijd tegen Grasshoppers 2 wordt op zaterdagavond 17 maart om 20:45 uur gespeeld.
Actiefoto archief: Herman Zandhuis