Heren WVC volley winnen met 1-3 van Time-Out’75

Afgelopen zaterdag hebben de mannen van WVC de kans gekregen om de verlies wedstrijden van de voorgaande week te verwerken. Dit maal was Time-Out ‘75 HS1 de tegenstander. Beide teams kennen elkaar meerdere jaren (sommigen al wel 20 jaar!). Dat beide teams er dus op gebrand waren om er een mooie wedstrijd van te maken moge duidelijk zijn. Helaas voor WVC waren ze weer eens niet compleet bij aanvang van de wedstrijd, maar aan de andere kant zijn de heren daar wel aan gewend dit seizoen.

WVC begon vrij ontspannen. In de training voorafgaand aan de wedstrijd hadden de mannen een aantal tactische en organisatorische zaken besproken en deze moesten in deze wedstrijd uitgevoerd worden. Opdracht was dan ook duidelijk, iedereen moest zijn eigen ding doen en dan komt het resultaat vanzelf. Tot 11-11 ging het gelijk op, maar hierna wist Time-Out toch een voorsprong te pakken. Ondanks verwoede pogingen van WVC wisten ze niet dichterbij te komen. Uiteindelijk werd deze set met 25-21 verloren.

In de tweede set ging het tot 20-20 gelijk op, beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, dit keer wist WVC met een aantal sterke blokpunten en goede verdediging de winst te pakken met 23-25. In de derde set, op een stand van 7-5 voor Time-Out kwam bij WVC Ruben de Koeijer aan serve, op zijn serve wist WVC zeven punten op rij te scoren en dus een comfortabele voorsprong te pakken. Deze voorsprong gaven de mannen uit Wierden niet uit handen. Met 19-25 werd deze set verdient gewonnen.

De vierde set was weer een stuk spannender. Beide teams deden hun best om de winst te pakken. Alles was geoorloofd in deze fase van de wedstrijd. Ondanks de spanning in de vierde set waren beide teams regelmatig met elkaar aan het “ouwe hoeren”. Uiteindelijk werd deze set met 23-25 gewonnen door WVC. Op dit moment staan de mannen nog zevende maar met een aantal punten erbij komt de vierde plek in zicht.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 24 Maart in Gaanderen tegen Volga HS1.