Inspiratieloos DOS’37 laat punten liggen; Vroomshoopse Boys morele winnaar

Zaterdag stond de streekderby tussen Vroomshoopse Boys en DOS’37 op de rol. Beide ploegen hadden een overwinning nodig, DOS om lucht te krijgen, de Boys om enigszins aansluiting te vinden om zodoende rechtstreekse degradatie af te wenden. Met een ijskoude oostenwind en het kunstgrasveld als decor begonnen beide teams aan dit duel. Met de wind in de rug begon DOS voortvarend aan het duel. Na 8 minuten stond de 0-1 al op het fictieve scorebord. Van de Velden werd gezocht, gevonden en zijn loopactie stelde hem in staat de bal langs de doelman in de verre hoek te schuiven.

Wie dacht dat dit de opmaat was voor een mooie wedstrijd kwam bedrogen uit. Beide ploegen bleken niet in staat de bal in de ploeg te houden, laat staan een fatsoenlijk ogende aanval op de mat te leggen. DOS creëerde niets, de Boys waren soms gevaarlijk via de linkerkant. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Na gebrekkige communicatie in de defensie en aarzelend ingrijpen van doelman Bakker, werd Ton Kunst door zijn linker aanvaller bediend. Zijn kopbal voor open doel was een makkie, 1-1. Binnen een paar minuten kwam DOS echter weer op voorsprong door Meijer, die een goede rebound pakte na een gekeerde inzet van Mulderij.

Na rust hadden de Boys de wind in de rug, echter was het V/D Velden die zijn ploeg in veilige haven had moeten schieten. Zijn inzet ging net naast. DOS hield stand ondanks het veldoverwicht van de tegenstander en mocht doelman Bakker dankbaar zijn bij een aantal inzetten van de Boys. Het einde leek gehaald te worden met de 1-2 stand, maar na de zoveelste ingebrachte bal in de 16 meter was het vlak voor tijd alsnog raak en kreeg Vroomshoop loon naar werken. De 2-2 gaf uiteindelijk de juiste afspiegeling van deze zeer teleurstellende wedstrijd waarin Vroomshoop de morele winnaar was.