WVC haalt tegen Armixtos drie sets haar niveau

Sinds lange tijd stond er voor WVC weer een thuiswedstrijd op het programma. WVC speelde vorige week een goede pot en won met 4-0 van Alterno. WVC wilde ook deze wedstrijd graag winnen omdat de uitwedstrijd tegen Armixtos helaas met 3-2 werd verloren. Destijds speelde WVC geen goede wedstrijd en had dus nog iets goed te maken.

WVC startte met Marlijne ter Avest, Fleur Kleine Schaars, Daisy van Rosmalen, Lisette Otterschot, Ruth Jansen en Leonie van den Noort. WVC kwam goed uit de startblokken. Om deze wedstrijd te winnen moest WVC vanaf het begin gelijk laten zien dat ze niet zomaar bovenaan stonden. Armixtos liet tijdens het inslaan zien dat ze niet de lange reis voor niets helemaal naar het oosten hadden gemaakt. WVC begon scherp en stond al snel met een aantal punten voor. De hele set kon WVC Armixtos ver voorblijven en WVC won de set verdiend met 25-12.

WVC ging in de tweede set verder. Er waren mooie rally’s en er werden mooie ballen gescoord. De hele set ging het redelijk gelijk op. Aan het eind van de set was het WVC die door een paar mooie aanvallen de voorsprong pakte en de set won met 25-21.

De derde set was erg rommelig. Aan beide kanten werden er fouten gemaakt. WVC serveerde goed en maakte het lastig voor Armixtos tot grote ergernis van de coach van Armixtos. De scheidsrechter bestrafte hem daarom met rood (eerder had Armixtos al geel gekregen). WVC kon door goed serveren Armixtos onder druk houden en won de set met 25-17.

Dan de vierde set. WVC was nog met inslaan gewaarschuwd dat Armixtos niet voor niets was gekomen. WVC stond gelijk aan het begin van de vierde set al een paar punten achter. Trainer Frank van den Noort nam gelijk een time-out. WVC scoorde niet zoals in set een t/m drie en Armixtos daarentegen wel. WVC haalde niet meer haar niveau en Armixtos won de vierde set met 18-25.

Al met al een goede wedstrijd. Volgende week staat er een kraker op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2, WVC- Wevo. Ook tegen Wevo heeft WVC nog iets goed te maken.

Foto’s: Wendy Bon