Zwart Wit grijpt naast promotie door verlies tegen Koru

Nadat Zwart Wit in de competitie op de 2e plek was geeindigd, mochten de korfballers in een beslissingswedstrijd tegen Koru gaan uitmaken wie een plek in de 2e klasse zou bemachtigen. Voor de Deldenaren was het de 2e promotiewedstrijd binnen drie jaar. Twee seizoenen geleden was in een onderling duel Club Brothers te sterk, waardoor er geen promotie werd afgedwongen. In een gelijkopgaande wedstrijd was na een 7-7 ruststand de ploeg uit Uffelte te sterk en won met 16-15.

In een volle sporthal ‘de Eendracht’ in Nijeveen werd de wedstrijd afgegooid door Koru uit Uffelte, aangemoedigd door het publiek welke met de bus vanuit Delden waren komen reizen. Vanaf het begin bleek het een spannende wedstrijd te gaan worden. Waar nagenoeg de gehele eerste helft Koru de ploeg was die de voorsprong pakte, bleef Zwart Wit in de achtervolging en maakte telkens gelijk. Vanaf 1-1 werd het stuivertje wisselen en na een half uur stond er een 7-7 ruststand op het bord.

In de tweede helft volgde een zelfde spelbeeld, waarbij de ploeg uit Uffelte de eerste bal scoorde, 8-7. Vanaf dat moment ging het qua score iets beter draaien bij de Deldenaren en konden zij via een 8-9 voorsprong iets uitlopen naar 10-12. Meer dan twee doelpunten verschil kon er niet in score uitgedrukt worden. Koru maakte door twee goed uitgespeelde kansen de gelijkmaker. Hierna kon Koru nogmaals tweemaal scoren en namen zij, met nog 15 minuten te spelen, een 14-12 voorsprong. Met hard werken en gestaag zoeken naar de kansen kon er opnieuw eer op gelijke hoogte gekomen worden.

Opnieuw scoorde Koru tweemaal en nam een 16-14 voorsprong, doordat zij beter met de standaardsituaties om gingen.Met nog 8  minuten te spelen volgde een spannend slot. Wel liep de Deldense machine iets minder sterk en bleek ook de spanning een belangrijke factor. Enkele goede kansen werden gemist. In de laatste minuut werd wel de aansluitingstreffer gemaakt, maar was de tijd te kort om nog de gelijkmaker binnen te schieten, en wist Koru met minimaal verschil, 16-15, de promotie binnen te slepen. Teleurgesteld met het resultaat konden de Deldenaren zich opmaken voor de terugreis en speelt het komend seizoen opnieuw in de 3e klasse zaal.

“We hebben er alles aan gedaan”, aldus coach Rudi Struijk. “Dit zijn wedstrijden op zich, en blijkt spanning een belangrijke factor. De ploeg die deze het beste in bedwang kon houden, heeft gewonnen. Ondanks het verlies, zijn dit de wedstrijden waar je een heel seizoen voor strijd. Die ervaring moeten we meenemen. Helaas hoort verliezen er soms ook bij. Toch biedt dit alles wel weer perspectief voor het veldseizoen, waarin we klassenbehoud in de 2e klasse willen bewerkstelligen.”