SVZW gaat met goed gevoel de Pasen in

Zaterdag stond de wedstrijd SVZW- DZC’68 op het programma. Uit de verstrekte opstelling bleek dat Mike Brinks in het doel stond. De opgelopen blessure van Jens Veldwachter, in de wedstrijd tegen SDV Barneveld, bleek dusdanig ernstig dat hij niet kon mee doen. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. In de 5e minuut de eerst kans voor SVZW. Tom Hegeman schiet net naast. Het eerst wapenfeit van de bezoekers noteren we in de 14e minuut. Nick Abbink schiet een vrije over het SVZW doel. Hierna is het SVZW wat het heft in handen neemt. En dat resulteert in kansen voor Tom Hegeman en Maarten Jansen. Karlo Borghuis schiet keihard op doel, maar doelman Job Tadema geeft zich niet gewonnen.

In de 21e minuut is het toch raak. Na een SVZW corner is het Maarten Jansen die de bal goed terug legt op Tim Pothast. Met een bekeken schot laat hij de doelman kansloos. Na deze goal speelt SVZW een tijdje met 10 man wegens een langere blessure behandeling van Karlo Borghuis. In 29e minuut is er een grote kans voor DZC’68 spits Fatih Ilkhan, maar het is Lars Kamperman Leferink die door goed in te grijpen deze kans weet te verijdelen. In de rest van de 1e helft bleef SVZW de sterkere van de twee, en kreeg ook nog een paar goede kansen. Uiteindelijk komt SVZW op een 2-0 voorsprong door John Lubbers, die raakt schiet na een corner. In de 45e minuut is er nog een kans voor DCZ’68. Thomas Kleinlugtebelt kwam 1 op 1 te staan met doelman Mike Brinks, en Mike bleek de sterkste in deze situatie.

Twee onveranderde teams begonnen aan de 2e helft. De meest supporters waren nog op weg naar hun plekje of er stond al 2-1 op het scorebord. Het schoot van Meron Zehaye werd dusdanig van richting veranderd dat de bal onhoudbaar in het SVZW doel verdween. Dat was wel even schikken in het SVZW kamp. Maar in de 50e minuut ontfutselde Yessin Maskoul de bal aan DZC verdediger. Hij kreeg daar de kans om zo door te lopen richting het vijandelijke doel. En die kans op de 3-1 liet hij zich niet ontnemen. SVZW ging meteen door. Een paar minuten later. Een schot van Deniz Shabaz (foto) kwam via de lat weer terug in het veld. De bal viel precies voor de voeten van Maarten Jansen, die daar dankbaar van profiteerde door de 4-1 te scoren. Eigenlijk was de wedstrijd toen gespeeld. In de 57e minuut de 1e wissel aan SVZW kant. Bas Woesthuis nam de plaats in van Karlo Borghuis. Even later de 2e SVZW wissel. Deniz Shabaz raakte geblesseerd na een duel. Hij werd vervangen door Ferdi ter Avest. Nog geen minuut later een goed pass op deze speler, en met zijn 1e balcontact laat hij de 5-1 aantekenen. Hierna nog wat wissels aan beide zijden: Bij DZC’68 werden Meron Zehaye en Ruger Ebbers vervangen door Fabian Mensah en Corné de Waard. Bij SVZW kwam Nigel Michels voor Tom Hegeman.

Van de tegenstander heeft SVZW echter niets meer te vrezen. Lukt het nog om er een goal bij te maken? Bas Woesthuis, Maarten Jansen en Yessin Maskoul krijgen ook nog wel kansen, maar scoren lukt niet meer. DCZ’68 verving in de 80e minuut nog Jesse Wortelboer voor Jeremy Spits. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van deze wedstrijd. Hij kon deze middag de kaarten op zak houden. Iedereen bij SVZW was blij met deze overwinning, en die vreugde werd nog groter toen bekend werd dat Flevo Boys thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen DOS’37. Dus goede zaken van SVZW op de ranglijst en in de 3e periode. Zaterdag a.s. staat de wedstrijd in en tegen Vroomshoopse Boys op het programma. Een derby met grote belangen voor beide teams. De aftrap van deze wedstijd is om 14:30 uur.

Actie foto’s: Henk Steen/SVZW