Bon Boys doet zichzelf tekort

Bon Boys deed zichzelf tekort tegen de directe concurrent Columbia en liep in de hectische slotfase nog meer schade op omdat Martijn Schuur en Tayfun Hazir uit het veld werden gestuurd. Een verdediger van Columbia trof hetzelfde lot. En dus waren de druiven zuur bij Bon Boys, dat in de tweede helft de tegenstander op de knieën had, maar verzuimde de trekker over te halen. In plaats van 3-1, werd het in de 90ste minuut na een misverstand achterin nog 2-2. Bon Boys begon overigens niet goed aan het duel, want in de eerste 20 minuten was de ploeg zoekende, slordig in balbezit en niet fel genoeg in de duels.

De eerste kans van de wedstrijd was voor ook voor Columbia, maar doelman Stefan Busschers won het een-op-een-duel. Gaandeweg de eerste helft kwam Bon Boys beter in de wedstrijd, zonder dat het echt goed werd. Maar de mogelijkheden waren er wel. Uiteindelijk was het Erik Makkink die de wedstrijd openbrak met een prachtige uithaal van afstand: 1-0. Bon Boys leek met die voorsprong de rust te halen, maar door slecht verdedigen bij een hoekschop viel in de 44ste alsnog de gelijkmaker: 1-1.

Hielden beide ploegen elkaar voor rust nog in evenwicht, na de pauze was Bon Boys lange tijd bovenliggend. De ploeg kwam ook al snel op een 2-1 voorsprong na een heerlijke combinatie tussen Wessel Witbreuk en Dani Bultman, waarna Wessel Witbreuk de bal knap binnenschoot: 2-1. Bon Boys drong daarna verder aan en het wachten was op de 3-1, dacht iedereen, want de kansen waren er. De een nog mooier dan de ander. Tussendoor raakte Columbia bij een uitval nog een keer de lat, maar in die fase had maar een ploeg recht op een treffer en dat was Bon Boys.

Achteraf was een opstootje misschien het keerpunt in de wedstrijd. De gemoederen liepen even hoog op, omdat Wessel Witbreuk een voor iedereen duidelijk zichtbare kopstoot kreeg (zijn oog was na afloop gezwollen en blauw), maar de scheidsrechter niet optrad. Bon Boys, dat zich al meerdere terecht opwond over het onterecht afvlaggen van vele aanvallen, raakte daardoor even van slag, en Columbia kreeg plots het gif terug. Desondanks leek Bon Boys de wedstrijd over de streep te trekken, totdat in de 90ste minuut het noodlot alsnog toesloeg. In de daaropvolgende blessuretijd kon het nog alle kanten op, maar in plaats van doelpunten vielen er nog drie rode kaarten. Al met een al een teleurstellende middag voor Bon Boys, hoewel er op het veldspel in de tweede helft niets was af te dingen. Voor de neutrale toeschouwers was het een prachtig gevecht, maar ja, Bon Boys deed zichzelf tekort.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer