Carmen Dijkstra derde bij NK judo -18 jaar

Carmen Dijkstra van Judovereniging THAG is 3e geworden op de Nederlandse Kampioenschappen -18 jaar. Deze kampioenschappen werden zaterdag 10 maart gehouden in Tilburg en zij had een geen gemakkelijke loting.  Na een vrijloting trof ze Leena van den Bos van Judo Dedemsvaart uit Noord-Nederland. Deze partij won ze met een vol punt. De volgende partij was tegen Jilke Ripping van Top Judo Nijmegen (Midden-Nederland) en helaas verloor Carmen met een waza-ari. Dat geeft wel aan dat Carmen de hele wedstrijdtijd heeft uitgejudood.

Door het verlies werd Carmen verwezen naar de verliezersronde, waar ze het op moest nemen tegen Yvette de Vos van Ben Rietdijk Sport (Noord-Holland). Carmen won met een vol punt. Ook de volgende partij tegen Marit Visschers van judovereniging Haragei (Zuid-Nederland) werd gewonnen met een vol punt. Dat betekende dat Carmen mocht gaan judoën om het brons. Ze moest het opnemen tegen Fleur Teerd van Mahorakan (Zuid-Nederland). Met een vol punt sloot zij het kampioenschap af en mocht daarna de bronzen medaille in ontvangst nemen. Een geweldig resultaat waar maanden trainingsarbeid aan vooraf zijn gegaan.

Een unieke prestatie om dit jaar tijdens alle vier de meetmomenten een medaille te behalen. Door deze prestaties mag Carmen deelnemen namens de Judo Bond aan enkele Europese toernooien.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer