Dames OZ&PC verliezen opnieuw van ZV Haerlem

Voor de 3e keer dit seizoen reisden de dames van OZ&PC af naar Haarlem om het daar op te nemen tegen koploper ZV Haerlem. Waar de voorgaande twee keren kansloos verloren gingen met 15-7 wist OZ&PC ditmaal 3 perioden lang goed in het spoor te blijven van de aanstaande kampioen maar moest in de laatste periode toch het hoofd buigen, 10-6.

Net als vorige week tegen het Y hadden de dames van OZ&PC zichzelf voorgenomen om zich vooral op het eigen spel te richten en niet te veel naar de stand te kijken. Gezien de voorgaande ontmoetingen tussen deze 2 ploegen wist OZ&PC dat een overwinning er waarschijnlijk toch niet in zat. Misschien juist doordat het resultaat minder van belang was wist OZ&PC de score te openen en een 0-1 voorsprong te pakken.

Lang kon er echter niet worden genoten van de voorsprong want al snel wist Haerlem 1-1, 2-1 en zelfs 3-1 te maken. Toch was het niet zo dat de thuisploeg duidelijk de overhand had, alleen de afronding van de thuisploeg was net iets gelukkiger dan die van OZ&PC. Maar ook OZ&PC liet in de 1e periode nog weer van zich horen, uit een aantal mooie aanvallen wist OZ&PC zich uiteindelijk toch te belonen waardoor er na 8 minuten spelen een 5-4 stand op het bord stond.

Waar in de 1e periode beide ploegen veelvuldig het net wisten te vinden eisten in de 2e periode beide keepster een hoofdrol voor zich op. Beide ploegen hadden grote moeite om tot scoren te komen ondanks dat er aan beide kanten toch echt wel een aantal goede aanvallen werden opgezet. Beide ploegen wisten 1x te scoren, 6-5 halverwege.

In de 3e periode waren de doelpunten nog steeds schaars. Maar waar in de 2e periode beide ploegen aanvallend prima speelde werd dat deze periode duidelijk minder. Haerlem kreeg meer moeite met de wat veranderde verdediging van OZ&PC daarentegen ging OZ&PC zelf aanvallend vaak net iets te gehaast te werk waardoor het vooral veel zwemmen was deze periode. Mede omdat OZ&PC deze periode geen van de 3 manmeer situaties wist te benutten wist OZ&PC slechts 1x te scoren waar de thuisploeg dit 2x deed om zo met een 8-6 stand aan de laatste periode te beginnen.

Ook in de laatste periode wist OZ&PC in steeds mindere mate gevaarlijk te worden. Waardoor inlopen nagenoeg onmogelijk werd. Verdedigend zat het wel nog steeds prima bij de oldenzaalse dames maar er kon niet worden voorkomen dat Haerlem nog 2x wist te scoren om zo de 10-6 eindstand te bereiken. Ondanks de 10-6 nederlaag was ook dit weer een prima wedstrijd voor OZ&PC.

Periodestanden: 5-4, 1-1, 2-1, 2-0. Doelpunten: Chantal Brouwer 3x, Wendy Bosma, Jolien van Eerden en Heike Tijdhof allen 1x.

Foto’s archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer