Dames EHV winnen derby van Bully

Het was zondag niet alleen een derby, maar ook een wedstrijd met een pikant tintje, de hockeywedstrijd tussen de dames van het Oldenzaalse Bully en het Enschedese EHV. Op de bank bij de thuisclub zat namelijk een trainer die met EHV dit seizoen een gooi naar de titel had willen doen, Lutz Könnings. Maar aan het eind van het vorig jaar stapte hij op na een verschil van mening met de clubleiding en staat nu bij Bully in Oldenzaal langs de lijn.

Voor de man uit Essen was het een beladen wedstrijd en hij moest direct toegeven dat zijn nieuwe ploeg minder kwaliteiten heeft dan zijn vorige. De opdracht voor Könnings is duidelijk, hij moet alles in het werk stellen om degradatie te voorkomen en dat zal nog een hele klus worden. Könnings, die een contract van een half jaar zag wel dat er voldoende kwaliteit op het veld rond loopt om erin te blijven.

EHV was zondagmiddag de terechte winnaar. De doelpunten werd gemaakt door Craghs (39′) en Ratering (67′) (foto). Door deze overwinning behouden de dames uit Enschede zicht op de bovenste plaats, terwijl Bully daarentegen moet vechten om lijfsbehoud.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer