Dames OZ&PC verliezen van De Gouwe

Voor de dames van OZ&PC staat al een tijdje niets meer op het spel wat de stand in de competitie betreft. Dit in tegenstelling tot de heren die nog kans maken op promotie wedstrijden naar de eredivisie. Dit weekend kozen de dames van OZ&PC er dan ook voor om eerst de heren aan te moedigen en naar een mooie overwinning te helpen in plaats van vol de focus te leggen op het eigen treffen met de Gouwe. Of het hier aan lag is natuurlijk niet te zeggen maar vooral aan het begin van de wedstrijd waren de Oldenzaalse dames niet bij de les waardoor er uiteindelijk met 9-13 verloren werd.

OZ&PC, in de persoon van de uitblinkende Kari Ankoné, opende wel de score maar liet hierna vooral verdedigend veel te veel steken vallen. De bezoekers wisten hier optimaal van te profiteren en wisten nog in de 1e periode uit te lopen naar 1-4. Ook in de 2e periode haalde OZ&PC niet het gevraagde niveau. Waar in de 1e periode nog wel een aantal kansen werden gecreëerd bleef ook dit deze periode achter. Pas een halve minuut voor het eind van de 2e periode werd eindelijk het net weer een keer gevonden. Helaas stond OZ&PC toen al met 1-7 achter en kwam deze 2e treffer veel te laat. 2-7 halverwege.

In de 3e periode liet OZ&PC eindelijk weer een beetje het goede spel can de afgelopen 2 weken zien. Verdedigend lag het allemaal een stuk strakker en uit deze verdediging kon OZ&PC nu vaker gevaarlijk worden uit de contra. Mede hierdoor werd een inhaalrace ingezet, beetje bij beetje werd de achterstand iets verkleind en maakte Ellen Rödel in haar afscheids wedstrijd met een haar handelsmerk, een uitgekiende boogbal, de 6-9. Met deze stand werd ook de 3e periode afgesloten en gloorde er toch nog weer enige hoop op een goed resultaat voor OZ&PC.

Deze hoop kon OZ&PC echter al snel weer laten varen. Door 2 onoplettendheden in de verdediging maakte de Gouwe namelijk en 6-10 en 6-11. Hiermee was de kans op punten voor OZ&PC wel verdwenen en was het enige wat de thuisploeg nog kon doen was zorgen dat de laatste 5 minuten goed werd gespeeld. Dit lukte gelukkig nog enigszins. OZ&PC wist weer 2x te scoren waaronder weer een fraai doelpunt van Ellen Rödel. Dit was voor haar ook het laatste wapenfeit want niet lang hierna kreeg zij haar verdiende publiekswissel na 25 jaar in het 1e te hebben gespeeld. In het restant van de wedstrijd scoorde beide ploegen nog 1x en werd de 9-13 eindstand behaald.

Voor OZ&PC zijn er nu nog 2 wedstrijden te spelen. Maar eerst hebben de dames een weekje vrij. Daarna gaan de dames er nog even hard aan het werk om het seizoen met 6 punten af te sluiten.

Periodestanden: 1-4, 1-3, 4-2, 3-4. Doelpunten: Kari Ankoné 3x, Ellen Rödel 2x, Wendy Bosma, Jolien van Eerden, Annet Jagen en en Saskia van Benthem allen 1x.

Fot archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer