Dames VKC’03 doen goede zaken in Arnhem

Waar de meesten uit de regio al onderweg waren naar het PCF feest in Fleringen, moesten de dames van VKC nog te water in Arnhem. Hier moest gespeeld gaan worden tegen het hoger geklasseerde ENC Arnhem. Dat er mogelijkheden waren was duidelijk, thuis wisten de Tubbergse dames al te winnen, maar ook voorgaande jaren werden er punten meegenomen uit Arnhem. In de eerste periode was het VKC dat direct liet zien wat er moest gebeuren.

Er werden veel zwemmende acties gemaakt, want bekend was dat Arnhem geen zwemmende ploeg is, en hieruit vielen doelpunten. Het waren jeugdspeelster Laurissa Krom en Sophie Derkman die Vkc op voorsprong wisten te zetten. Door kleine slordigheidjes wist ook Arnhem wat terug te doen 2-3. Het was duidelijk dat VKC de ploeg was die het spel moest gaan maken. ENC speelde passief en haalde de snelheid uit de wedstrijd. Vkc ging mee in het spel, en deze periode gebeurde er dan ook niet veel. Het waren beide teams die 1x wisten te scoren.

In de derde periode gaf coach Rob Kienhuis aan dat er een tandje bij gezet moest worden wilden we met de winst naar huis gaan. Er werd meer ingezwommen waardoor inzwemmende mensen vrij kwamen. Deze wisten de ballen in het net te leggen en de Tubbergse zetten daarmee een riantere voorsprong op de klok. Even was er een voorsprong van 3 doelpunten, maar ook steeds weer wist ENC de aansluiting te vinden. De vierde periode werd gestart met 5-6.

In de laatste periode moest er een gat worden geslagen. Helaas ging VKC deze periode weer mee in het afwachtende spel van ENC. Het tempo ging uit de wedstrijd waar VKC juist gebruik zou moeten maken van het zwemmende vermogen. Het was Marie-clair Ottenhof die met een afstandsschot Vkc op een 5-7 voorsprong wist te zetten. Met nog 20 sec op de klok veroverde Arnhem de bal en wisten een goed afgeronde aanval op te zetten. Met nog 5 sec en een voorsprong van 6-7 wist VKC het spel rustig uit te spelen en werden het goede zaken gedaan tegen degradatie. Het blijft spannend onderin de competitie en de laatste wedstrijden zal duidelijk worden welke 2 laagst geklasseerde ploegen de competitie moeten verlaten.

Doelpunten: Laurissa Krom 2x, Marly Stopel 2x, Sophie Derkman 1x, Angelien Nieuwenhuis 1x en Marie-Clair Ottenhof 1x

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer