Dames WVC Volley winnen in vier sets van Wevo

De dames van WVC Volley hebben de volleybalwedstrijd tegen Wevo thuis met 3-1 gewonnen, maar erg gemakkelijk en eenvoudig ging het niet in Wierden. In de eerste set kwamen de gasten al snel op een voorsprong, maar via 12-10 nam de thuisclub toch het initiatief, keken nog wel even tegen een 12-14 achterstand aan, maar via 18-14 werd de set met 25-3 nipt binnen gehaald.

In de tweede set liet WVC het duidelijk afweten. Tot 6-5 ging het nog wel gelijk op, maar daarna was het de beurt aan Wevo en via 7-12 en 8-17 ging de set met 15-25 naar de gasten. Ook in de derde set gaven beide teams elkaar weinig toe en hielden elkaar tot 15-15 in evenwicht, maar daarna was het WVC dast een gaatje wist te slaan en de set met 25-20 naar zich toe trok.

De mindere start van de thuisploeg in de voorgaande sets, was in de vierde niet meer van toepassing. Scores van Marlijne ter Avest, Lisette Ottenschot, Leonie van den Noort en Marlon Voortman tilden de stand naar 10-3. WVC Volley domineerde op alle onderdelen en Daisy van Rosmalen kon de ballen panklaar voor haar aanvalsters klaar leggen, mede omdat libero Kira Schorn ze van de vloer hield en keurig bij haar bezorgde. Het verschil was bij 22-12 al tot twee handen vol punten opgelopen. Met Suzanne Ganzeboom aan serve kwam Wevo inhalen maar dat was niet voldoende voor de set winst die met 25-22 naar de thuisclub ging.

WVC Volley gaat nu met 18-75 ruim aan de leiding in de tweede divisie B. Met één wedstrijd minder staat ze 14 punten voor op Rosstars, dat gisteren bij Boemerang met 3-1 onderuit ging. En 15 punten voor op de nummer drie Wevo.  Zaterdag 31 maart moet tegen Apollo 8 dames 3 de titel en de promotie naar de eerste divisie worden binnengehaald.

Foto’s: Michel de Boer en Jan van den Noort.