DES tegen Mariënberg eindigt onbeslist

De kruitdampen waren na afloop van het venijnige duel tussen DES Nijverdal en Mariënberg redelijk snel opgetrokken. Beide ploegen konden uiteindelijk wel leven met het gelijke spel . Na een vrij aftastend begin was het de thuisploeg die de regie op zich nam. Het eerste schot spatte uitéén op de vuisten van Thijs. De daaropvolgende corner leek DES de 1-0 te maken. De bal over het doel koppen was moeilijker dan onder de lat te deponeren maar het lukte Mark van Schoten wonderlijk genoeg wel. Paasweekend hè.

DES verzuimde in deze fase om Mariënberg met de rug tegen de muur te zetten. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf ontworstelde de gastgen zich onder de druk van DES Nijverdal. Geklungel van doelman Corné Hogenkamp leverde Mariënberg bijna de 0-1 op. Even later koos Tom de Lange niet goed positie voor de goal van DES en kon helaas Roy Doek de bal niet voldoende kwijt. Vlak voor rust slingerde André Plaggenmars nog een vrije trap op de deklat en verraste hij hiermee bijna Hogenkamp die met de schrik vrij kwam. Na rust was het Mariënberg die DES langzaam de duimschroeven aandraaide.

Een verdekt schot van Rolf Hofsink werd knap gepareerd door Hogenkamp. Met Hofsink is meteen de man van de wedstrijd genoemd. Hij sleurde als een jonge hond op het middenveld en nam zijn ploeg hierdoor op sleeptouw. Hij gaf tevens de beslissende assist op André Plaggenmars die de bal op een presenteerblaadje kreeg in de 63e minuut. Op randje buitenspel gaf de scheids uitstekend voordeel na een overtreding van DES en Mariënberg profiteerde optimaal en kwam zo op een 0-1 voorsprong.

Een ongelukkige handsbal leidde de gelijkmaker van DES in. Op appelleren gaf de scheids een overigens terechte vrije trap net buiten de zestien. Rozema gaf voor en Nick Deijk kon ongehinderd de 1-1 binnen koppen. Mariënberg was even van slag. Gelukkig redde Thijs knap bij een verwoestende uithaal van aanvoerder Pieter Rozema. Het had zo maar 2-1 voor de thuisploeg kunnen betekenen.

Vervolgens miste André Plaggenmars een penalty, Hogenkamp stopte de inzet. Maar André nam wederom zijn verantwoordelijkheid aangezien niet iedereen achter de elfmeter wilde gaan staan. In de commotie hierna kreeg Roy Doek zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig gaan douchen. Dat mocht even later Pieter Rozema ook na een schandalige overtreding op Rolf Hofsink, hij werd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd.

Het werd onvriendelijker met de minuut. Ryan Buitenhuis had de 1-2 op zijn schoen maar Hogenkamp groeide aan de kant van DES uit tot de man van de wedstrijd en ranselde de bal uit zijn goal. Scheidsrechter Kremer vond het wel welletjes en floot af.