Eerste uitzege van Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft vrijdagavond zijn eerste uitzege van dit seizoen gepakt. In Kerkrade was de ploeg van John Stegeman met 0-3 te sterk voor de nummer zeventien van de ranglijst, Roda JC.  Na een aarzelend begin aan beide kanten, kwamen de gasten na dertien minuten op een 0-1 voorsprong. Brandley Kuwas mocht van ruim 25 meter aanleggen en deed dat op een sublieme manier waardoor doelman Hidde Jurjus volkomen kansloos was. Zes minuten voor rust kwam Heracles Almelo op een 0-2 voorsprong toen Kristoffer Peterson (foto) een schuiver losliet die Jurjus verraste.

Na een uur spelen in het besneeuwde Kerkrade kwam de wedstrijd pas goed op gang en het mag een wonder heten dat Bram Castro zijn doel schoon hield. Maar ook Heracles Almelo kreeg uit verschillende counters mogelijkheden genoeg om de score te verhogen. Dat lukte pas in de laatste minuut toen Peter van Ooijen (foto) de bal vanaf de rand van het strafschop de eerste uitzege sinds 22 april 2017 definitief veilig stelde.

Kort daarvoor zag Kuwas zijn schot op de lijn gestopt en werd een doelpunt van Pröpper afgekeurd omdat Gladon hand had gemaakt en daarvoor zelfs een gele kaart kreeg van scheidrechter Kamphuis.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer