Eredivisie binnen handbereik voor dames Apollo 8

De dames van het Bornse Apollo 8 hebben afgelopen weekend een goede stap gezet richting de eredivisie volleybal. In een heksenketel bij Veracles bleven de dames koel en ondersteund door veel meegereisde toeschouwers werd een 0-3 overwinning behaald. In de eerste set was de thuisclub vooral in het begin de betere en nam een 16-13 voorsprong, maar door goede serve-series kantelde deze set en trok Apollo 8 met 21-25 aan het langste eind.

De tweede set leek een copy van de eerste alleen het blok bij Apollo 8 stond nu veel beter. Via 24-24 ging deze set met 24-26 nipt opnieuw naar de gasten. Ook in het begin van de derde set gaven beide team elkaar weinig toe. Uiteindelijk kreeg Apollo 8 hoe langer hoe meer de overhand en won deze set met 20-25 en gingen de punten verdiend mee terug naar Borne.

Ecare Apollo 8 heeft met nog drie wedstrijden te gaan acht punten meer dan de nummer twee, Donitas. Bij winst tweede Paasdag thuis in de Veste tegen de nummer vier Alterno uit Apeldoorn zijn de dames kampioen en zal het naar de eredivisie promoveren.

Foto’s: Rudi van ’t Rood

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer