FC Twente hoeft zaakwaarnemer Tadic geen 1,1 miljoen euro te betalen

De resultaten op het groene veld van FC Twente zijn niet om over naar huis te schrijven, maar de ploeg uit Enschede boekte wel een financieel succes aan de groene tafel. De KNVB heeft namelijk vandaag uitspraak gedaan in het geschil dat FC Twente had met de zaakwaarnemer van ex FC Twentespeler Dusan Tadic, Zoran Pavlovic van het bureau Friends & Footbal. Het conflict ging over de zogenaamde tweede overeenkomst van vijftien procent bij de overgang van Tadic naar Southampthon.

Bij de verkoop van FC Groningen naar FC Twente had Pavlovic al een doorverkoop percentage van 15% bedongen en probeerde nu nog eens extra 15% binnen te slepen. FC Twente stond met de rug tegen de muur en de Raad van commissarissen zagen geen andere uitweg om hiermee in te stemmen aangezien FC Twente in 2014 al financieel aan de grond zat.

Volgens de arbitragecommissie van de KNVB werd dit laatste afgedwongen onder het mom dat Tadic anders niet naar Southampton zou vertrekken. Maar de speler zelf was hiervan helemaal niet op de hoogte en de verklaring van Friends & Footbal was, dat dit als onderhandelingstactiek moest worden beschouwd. De KNVB heeft nu bepaald, dat FC Twente op het verkeerde been is gezet en dat deze vergoeding niet meer betaald behoeft te worden. Wel hangt FC Twente nog altijd een belastingclaim boven het hoofd. Of deze uitspraak een gunstige invloed op deze claim heeft is nog niet te zeggen.

Foto’s archief: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer