FC Twente pakt knokkend en strijdend een punt

Knokkend en strijdend heeft FC Twente zondag in de eigen Grolsch Veste alsnog een punt uit het vuur gesleept tegen het bezoekende FC Groningen. Maar of dit voldoende is om degradatie of nacompetitie te ontlopen is maar de vraag aangezien de directe concurrenten Sparta Rotterdam, thuis tegen ADO Den Haag, en NAC, thuis tegen Feyenoord, wel de volle buit wisten binnen te halen.

De thuisclub kwam deze middag het beste uit de startblokken en creëerde ook de eerste kansen. Zo bracht Jensen Boere in stelling, maar zijn inzet was te zwak, en even later kopte Boere over het doel van Padt, die vanaf het eerste fluitsignaal, ongehinderd door arbiter Jansen, tijd kon rekken.

 Het eerste schot na rust kwam op naam van Groninger Bacuna, maar Drommel was op zijn hoede. De Groningers drongen hoe langer hoe meer aan en door een beetje geluk kon Doan de bal in de zestien meenemen en liet Drommel in de verste hoek kansloos. Na deze treffer kreeg Mahi nog een goede gelegenheid de marge te verdubbelen maar hij faalde waardoor FC Twente nog hoop mocht koesteren op een beter resultaat.

FC Twente bleef aandringen,  ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel twintig minuten voor tijd. Een strakke voorzet van Maher kwam op het hoofd van Boere en dit keer liet hij Padt wel kansloos. FC Twente wilde meer en was er via Boere, kopbal op de lat, en Holla schot van de lijn gehaald nog heel dicht bij de drie punten.

FC Twente staat nog steeds op de zestiende plaats met achttien punten uit 26 wedstrijden evenveel als Sparta Rotterdam en één meer dan Roda JC. Het verschil in punten met de nummer vijftien, Willem II, is vijf punten en met nummer veertien, NAC, zelfs zes punten. Komende vrijdag moet de ploeg van Gertjan Verbeek op bezoek bij Heracles Almelo en daarna komt Willem II naar Enschede.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer