FC Twente pakt punt, maar degradatieproblemen zijn niet minder geworden

FC Twente heeft thuis het degradatieduel tegen Willem II niet weten te winnen. Na negentig minuten stond er in de uitverkochte Grolsch Veste een 2-2 eindstand op het scorebord. Door deze puntendeling zijn de degradatieproblemen voor de ploeg van Gertjan  Verbeek er beslist niet minder op geworden.

De thuisclub kwam al na kwartier op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Tsimikas die via de paal en de rug van doelman Drommel raak schoot. Nog voor rust kwam de thuisclub verdiend naast Willem II toen Thomas Lam (foto) uit een prima genomen vrije schop van Adam Maher raak kopte.

In de tweede helft waren de eerste kansen voor de thuisclub. Jansen zag zijn schot geblokt en Maher (foto r.) schoot naast. Toch kwam de ploeg uit Tilburg weer op voorsprong. Het was Sol die door de benen van Drommel de 1-2 liet aantekenen. FC Twente moest voor de tweede maal in de achtervolging en drie minuten voor tijd maakte Peet Bijen de verdiende 2-2.

De achterstand door deze remise op Willem II blijft acht punten en met nog zes wedstrijden te spelen lijkt voor FC Twente het spelen van play-off degradatiewedstrijden het hoogst haalbare.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer